Συναγερμός στη Ferrari: Διέρρευσαν χιλιάδες απόρρητα έγγραφα – Μυστήριο για το αν την «χτύπησαν» χάκερ

συναγερμός-στη-ferrari-διέρρευσαν-χιλιάδες-1537285

Απόρρητα έγγραφα της Ferrari έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο, με τις πρώτες αναφορές να υποστηρίζουν ότι η εταιρεία έπεσε θύμα χάκερ που χρησιμοποίησαν κακόβουλο ο λογισμικό για να λάβουν στην κατοχή τους απόρρητα έγγραφα της εταιρείας και να τα κάνουν δημόσια. Η κατασκευάστρια εταιρεία πολυτελών σπορ αυτοκινήτων παραδέχτηκε αφενός ότι τα εσωτερικά έγγραφα της διέρρευσαν σημειώνοντας ότι εργάζεται για να εντοπίσει πώς ακριβώς συνέβη αυτό.

Αφετέρου η Ferrari ισχυρίζεται ότι δεν έχει μέχρι στιγμής καμία απόδειξη πως παραβιάστηκαν τα συστήματά της ή ότι δέχτηκε κάποια επίθεση από χάκερ, και πως τα πάντα «δουλεύουν κανονικά». «Θα εφαρμόσουμε όλες τις κατάλληλες ενέργειες όπως απαιτείται», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η εφημερίδα Corriere della Sera, επικαλούμενη την ιστοσελίδα Red Hot Cyber, ήταν εκίνη που νωρίτερα έκανε γνωστό το ότι η Ferrari είχε πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης από την ομάδα χάκερ RansomEXX και ότι χιλιάδες έγγραφα της είχαν δημοσιοποιηθεί. Η ίδια η ομάδα φαίνεται ότι έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν στα έγγραφα που διέρρευσαν περιλαμβάνονται και πολύτιμα, στοιχεία ή κάποια δεδομένα για την ομάδα της Formula 1 της Ferrari. Σε μια τέτοια περίπτωση, η ζημιά θα είναι τεράστια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari δέχεται τέτοιου είδους επίθεση. Στο παρελθόν, το cybergang Everest είχε «χτυπήσει» εταιρεία που προμηθεύει εξαρτήματα για σπορ αυτοκίνητα και οι χάκερ δημοσίευσαν και πούλησαν δεδομένα της Ferrari, αλλά και της Lamborghini και της Maserati.

Πριν από λίγες μόλις μέρες, η Ferrari ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας, Bitdefender.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook