Συναγερμός για έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Πληροφορίες για βομβιστή αυτοκτονίας

συναγερμός-για-έκρηξη-στο-αεροδρόμιο-1270510

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν υπάρχουν θύματα.

Τις πληροφορίες μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, το οποίο ανέφερε σε νεότερο έκτακτο τηλεγράφημά του πως αξιωματούχος των ΗΠΑ λέει ότι η αρχικά αναφορά για την έκρηξη στην Καμπούλ είναι ότι προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για την έκρηξη, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως υπάρχουν «πάρα πολύ αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ένοπλοι σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους συγκεντρωμένους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν.

Αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβούλευσε τους πολίτες να μην μεταβαίνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι του Αφγανιστάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν για να επιβιβαστούν σε μια πτήση που θα τους μεταφέρει εκτός της χώρας ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου για την ολοκληρωτική αποχώρηση των αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook