Συμβουλές για να οργανώσετε σωστά την κουζίνα σας

συμβουλές-για-να-οργανώσετε-σωστά-την-1507736

Εάν έχει περάσει καιρός από τότε που καθαρίσατε την κουζίνα σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε πολλά αντικείμενα που πρέπει να πεταχτούν. Για να αποφύγετε αυτή την κατάσταση στο μέλλον, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να οργανώσετε την κουζίνα σας!

Μιας και αυτή την εποχή τακτοποιούμε και οργανώνουμε το σπίτι μας για το χειμώνα, καλό είναι να κάνουμε μια στάση στην κουζίνα για να ξεφορτωθούμε ένα σωρό αντικείμενα που το μόνο που κάνουν είναι πιάνουν χώρο στα ντουλάπια και τους πάγκους μας.

Δείτε ποια αντικείμενα και τροφές πρέπει να απομακρύνετε άμεσα από την κουζίνα σας, σύμφωνα με τη λίστα του eatingwell.com

Σκεύη και άλλα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ

Σας έχουν χαρίσει δύο τεράστιες πλαστικές σαλατιέρες, τις οποίες όμως δεν χρησιμοποιείτε ποτέ γιατί προτιμάτε τις γυάλινες; Γιατί να πιάνουν πολύτιμο χώρο στα ντουλάπια σας. Το ίδιο κι εκείνο το σετ παγωτού που δεν σας βόλεψε ποτέ ή η συσκευή για βάφλες που δεν έχει μπει ποτέ στην πρίζα. Στείλτε τα στην ανακύκλωση ή χαρίστε τα το συντομότερο δυνατό!

Τροφές που η ημερομηνία λήξης τους έχει περάσει

Θυμάστε εκείνο το παράξενο μπαχαρικό που υπήρχε στη συνταγή για κοτόπουλο που είχατε φτιάξει μια φορά πριν τρία χρόνια; Εάν κοιτάξετε προσεκτικά τη συσκευασία θα διαπιστώσετε ότι έχει λήξει εδώ και μήνες. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχει λήξει, λάβετε υπόψη ότι ειδικά τα μπαχαρικά, όταν η συσκευασία τους έχει ανοιχτεί δεν μπορούν να μείνουν για χρόνια στο ντουλάπι χωρίς να χάσουν το άρωμα και τη γεύση τους. Το ίδιο ισχύει και για άλλα τρόφιμα, όπως το αλεύρι, το κακάο, ακόμα και η ζάχαρη.

Φυλλάδια από εστιατόρια και fast food που κάνουν delivery

Αφού κάθε φορά μπαίνετε είτε στο site είτε στη σελίδα του καταστήματος στο Facebook για να μελετήσετε το μενού, να ενημερωθείτε για τις τιμές και να βρείτε το τηλέφωνο ή κάνετε ηλεκτρονικά την παραγγελία σας -γιατί χρειάζεστε όλα αυτά τα χαρτιά με τις πληροφορίες που δεν ξέρετε καν εάν εξακολουθούν να ισχύουν;

Το σφουγγαράκι για τα πιάτα

Ίσως έχετε διαβάσει κάπου ότι είναι ένα από τα πιο «βρώμικα» αντικείμενα που υπάρχουν μέσα σε ένα σπίτι! Εάν έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα από την ημέρα που ανοίξατε ένα καινούριο από τη συσκευασία του και αρχίσατε να το χρησιμοποιείτε, καλό είναι να το αντικαταστήσετε άμεσα!

Κατεστραμμένα ή σπασμένα σκεύη

Εκείνο το τηγάνι που έχει φύγει η μισή αντικολλητική επίστρωση, η πιατέλα που έχει ένα μικρό χτύπημα στη μια άκρη, το μπολάκι που είναι λίγο ραγισμένο… τα έχετε αντικαταστήσει ήδη γιατί κάθε φορά που τα βγάζετε διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Τότε, γιατί τα κρατάτε ακόμα;

Πλαστικά μπολ χωρίς καπάκι

Οποιοδήποτε παλιό τάπερ που δεν έχει πια καπάκι, είναι απλώς άχρηστο. Το ίδιο και όλα αυτά τα καπάκια που δεν αντιστοιχούν σε κάποιο από τα δοχεία σας!

Φαγητά που (δεν θυμάστε από πότε) έχετε στην κατάψυξη

Μια μερίδα ιμάμ που πρέπει να είχε περισσέψει πέρσι το καλοκαίρι, μια σακούλα με παγάκια από χυμό λεμόνι που πλέον δείχνουν (και μυρίζουν) σαν να ήταν από νερό, μια μικρή ποσότητα κιμά που μπορεί και να έμεινε από αυτό που πήρατε για τη γέμιση της γαλοπούλας τα προηγούμενα Χριστούγεννα… Δεν πιάνουν απλώς χώρο, είναι και επικίνδυνο να τα καταναλώσετε πλέον, οπότε πετάξτε τα!

Καλό είναι, να βάζετε ετικέτες με τις ημερομηνίες που βάζετε στην κατάψυξη το καθετί και να θυμάστε ότι τα μαγειρεμένα φαγητά δεν πρέπει να μένουν παραπάνω από 3 μήνες, ενώ τα ωμά κρέατα για πάνω από 4.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook