Συμβουλές για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει ωραία – Έξυπνα τρικ για όλους τους χώρους

συμβουλές-για-να-κάνετε-το-σπίτι-σας-να-1172106

Η πρώτη εντύπωση όταν ανοίγετε οποιαδήποτε πόρτα του σπιτιού σας είναι η μυρωδιά που χαρακτηρίζει το εκάστοτε δωμάτιο. Κάτι που μπορεί να πει πολλά για εσάς και το σπίτι σας, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να την προσέχετε.

Κάποιοι από τους λόγους που επηρεάζουν τη μυρωδιά του σπιτιού σας είναι το μαγείρεμα ή το ψήσιμο, που κάποιες φορές αφήνουν μια δυσάρεστη μυρωδιά στην κουζίνα ή όταν τα δωμάτια παραμένουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αρχίσουν να μυρίζουν, επίσης, άσχημα.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε έξυπνους τρόπους για να αντιμετωπίσετε αυτές τις άσχημες μυρωδιές και να κάνετε το χώρο σας να μυρίζει υπέροχα.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα αποδεικνύεται θαυματουργό υλικό, ενώ ενδείκνυται για πολλές χρήσεις. Μία από αυτή είναι και η απορρόφηση των άσχημων μυρωδιών. Μερικά μπολ μαγειρικής σόδας, λοιπόν, σε διάφορα σημεία του σπιτιού ή ακόμη και μέσα στα ντουλάπια είναι αρκετά για να απορροφήσουν τις άσχημες οσμές.

Επιλέξτε ενεργό άνθρακα για να καθαρίσετε τον αέρα

Ο ενεργός άνθρακας σε σκόνη, ένα 100% φυσικό προϊόν, θεωρείται ότι έχει μεγάλη απορροφητική και αποτοξινωτική ικανότητα. Όταν μαγειρεύετε μπορείτε να τοποθετήσετε στην κουζίνα σας μια πορώδη σακούλα με ενεργό άνθρακα για να απορροφήσει όλες τις άσχημες μυρωδιές.

Ψήστε μπισκότα

Ένα από τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του χώρου όταν έχουν ανοιχτό σπίτι είναι να ψήνουν μπισκότα μερικά λεπτά πριν υποδεχτούν τους καλεσμένους τους. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ψήνετε μπισκότα κάθε μέρα για να αποκτήσετε αυτήν τη σπιτική και ζεστή μυρωδιά. Αν κρατάτε λίγη ζύμη στον καταψύκτη σας, μπορείτε να το βάλετε στο φούρνο ή στη φρυγανιέρα για να δημιουργήσετε μια υπέροχη μυρωδιά όταν θα περιμένετε επισκέπτες.

Φρέσκα αρώματα

Εσπεριδοειδή όπως λεμόνια, γκρέιπφρουτ και πορτοκάλια μπορούν να αναμιχθούν μαζί και να δημιουργήσουν πραγματικά φρέσκες μυρωδιές. Για το σκοπό αυτό, αφού τα ξεφλουδίσετε, μπορείτε να βάλετε τις φλούδες στο νερό και να τις αφήσετε να σιγοβράσουν για μερικές ώρες. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα πολύ ευχάριστο άρωμα που θα διαχέεται σε όλο το σπίτι σας!

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook