Συμβολική κατάληψη των φοιτητών στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου στα Χανιά και διαμαρτυρία για το νέο νομοσχέδιο και τη βία της αστυνομίας

συμβολική-κατάληψη-των-φοιτητών-στην-1182016

Κινητοποίηση του φοιτητικού συλλόγου με κατάληψη της πρυτανείας -απόντος του πρύτανη Ευάγγελου Διαμαντόπουλου- πραγματοποιήθηκε στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Επίσης, οι φοιτητές διεκδικούν αλληλεγγύη σε όσους προσήχθησαν κατά την παρέμβαση των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ίδρυμα και φώναξαν συνθήματα κατά των δυνάμεων της αστυνομίας που βρίσκονται στον χώρο. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν άτομα που αρνούνταν να αποχωρήσουν και έγιναν αρκετές προσαγωγές.

Στην ανακοίνωσή της, η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης αναφέρει:

«Στη θέση του βρέθηκε ο αντιπρύτανης Λαγουδακης, ο οποίος δεν δίστασε να τοποθετήθει υπέρ του νομοσχεδίου! Γίναμε μάρτυρες σε μια σειρά από κατάπτυστες δηλώσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης θα διαγραφούν, ότι καταλήψεις ειναι παράνομες καθώς επίσης ότι η κατάληψη του Πολυτεχνείου το ’73 δεν ξέρει αν ήταν δίκαιη γιατί δεν ήτανε εκεί.

Η κοροϊδία δε σταμάτησε εκεί αφού δήλωσε ότι δεν υπάρχει διαβάθμιση στην παραβατικότητα βάζοντας στην ίδια κλιμακα περιστατικά βιασμού και κακοποίησης, με τις καταλήψεις και την αφισοκολληση. Μάλιστα ισχυρίστηκε -την στιγμή που όλη η χανιώτικη κοινωνία γνωρίζει ότι η εγκληματικότητα στο Πολυτεχνείο Κρήτης είναι μηδενικη- ότι οι εγκληματικες πράξεις είναι πολλές, και αρνήθηκε επανειλημμένα να αναφέρει ποιες είναι αυτές.

Την ίδια στιγμή συνάδελφοι μας στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιούσαν κινητοποιήση στην πρυτανεία του ΑΠΘ για το ίδιο ζήτημα, ξυλοκοπήθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας, της οποίες και κάλεσε ο ίδιος ο πρύτανης Παπαϊωάνου, με αποκορύφωμα να υπάρχουν προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών! Ο αντιπρύτανης Λαγουδακης αρνήθηκε κατηγορηματικά να καταγγείλει τα γεγονότα , με πρόσχημα ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβει, παρά τις φωτογραφίες που του υποδείξαμε. Ως ένδειξη αλληλεγγύης οι φοιτητές προέβησαν σε συμβολική κατάληψη της πρυτανείας.

Παρόλο που του ζητήθηκε επανειλημμενα να καλεστεί συγκλητος ώστε να υπάρξει θεσμική απόφαση για το νομοσχέδιο, αρνήθηκε να το εισηγηθεί!

Γίνεται ξεκάθαρη η στόχευση του νομοσχεδίου! Ποιες πράξεις θεωρούνται εγκληματικές και ποιους θέλουν να καταστείλουν. Οι μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στα Χανιά, όλου του προηγούμενου διαστήματος δηλώνουν περίτρανα ότι το νομοσχέδιο Κεραμέως Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook