Σύμβαση για Προμήθεια και Εγκατάσταση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφόρησης και Φωτεινής Σηματοδότησης

σύμβαση-για-προμήθεια-και-εγκατάστασ-958072

Την  Παρασκευή 22/11/2019 υπεγράφη από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Χανίων Αναστάσιο Αλόγλου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την Προμήθεια & Εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφόρησης και Φωτεινής Σηματοδότησης (ΦΣ) για τη βελτιστοποίηση του ελέγχου της κυκλοφορίας και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προϋπολογισμού 251.143,40€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η προμήθεια αυτή χρηματοδοτείται από την πράξη με τίτλο “Διασυνοριακή Συνεργασία Νησιωτικών Αστικών Περιοχών για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών μέσω χρήσης συστημάτων ευφυών μεταφορών” και ακρωνύμιο “Step2Smart” του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A “Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020”.

Ο βασικός της στόχος είναι η δημιουργία Πρότυπου Διαλειτουργικού Συστήματος Ανοικτής Αρχιτεκτονικής για την Διαχείριση Αστικών Μεταφορών και Μέτρηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Το όφελος από την τοποθέτηση του συστήματος αυτού θα είναι:

          ο έλεγχος της κυκλοφορίας μέσω της φωτεινής σηματοδότησης, καθώς και η βελτίωση της λειτουργίας μεμονωμένων κόμβων.

          η χρήση ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων για την πληροφόρηση και καθοδήγηση των οδηγών.

          η πληροφόρηση των πολιτών/ οδηγών με διάφορα ηλεκτρονικά μέσα.

          η συλλογή των απαραίτητων κυκλοφοριακών και άλλων δεδομένων για τη βελτιστοποίηση της φωτεινής σηματοδότησης του Δήμου

          η βελτίωση της ποιότητας της κυκλοφορίας με ταυτόχρονη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

          η βελτίωση της κυκλοφορίας σε καίριους οδικούς άξονες

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook