Σύμβαση για εκπόνηση μελέτης για υδατοδρόμιο στην Κίσσαμο – Συγκρατημένα αισιόδοξος για την τουριστική σαιζόν ο Φραγκάκης

σύμβαση-για-εκπόνηση-μελέτης-για-υδατ-1174087

Σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης χωροθέτησης για την κατασκευή υδατοδρομίου στο λιμάνι Καβονησίου της Κισσάμου υπογράφεται την ερχόμενη Τετάρτη, μεταξύ του Λιμενικού Ταμείο Χανίων και της εταιρείας που έχει αναλάβει τα Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Όπως είπε για το θέμα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Αντώνης Βιριράκης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, την Τετάρτη θα γίνει η σχετική αξιολόγηση του Λιμανιού της Κισσάμου, από ειδικό προσωπικό της αρμόδιας εταιρίας.

Επίσης ο κ. Βιριράκης σημείωσε ότι στόχος είναι η γενική αναβάθμιση του συγκεκριμένου λιμανιού, που θα δώσει την δυνατότητα επέκτασης των ακτοπλοικών γραμμών από την Κίσσαμο, για άλλα λιμάνι της χώρας, αλλά και του εξωτερικού.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης είπε πως είναι απαραίτητη η δημιουργία μαρίνας στα Χανιά, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή της, ενώ το ίδιο τόνισε ότι πρέπει να γίνει και για τα υδατοδρόμια.

Χαρακτήρισε δε μεγάλο πρόβλημα των διάβρωση των ακτών:

Σε ότι το κομμάτι του τουρισμού ο κ. Φραγκάκης δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος σε ότι αφορά την εξέλιξη της ερχόμενης τουριστικής σαιζόν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ σχετικά με την εξέλιξη της τόνισε πως εκτιμά ότι λίγο μετά το Πάσχα, θα αρχίσει να αναπτύσσεται η τουριστική κίνηση. Τόνισε δε πως θεωρεί ότι θα είναι λίγο καλύτερη από την περσινή περίοδο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ ανέφερε ότι τώρα βρισκόμαστε στην χειρότερη περίοδο, καθώς είμαστε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα πανδημίας, και αν και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γα την χώρα, δεν γίνονται όμως κρατήσεις.

Είπε επίσης ότι όλοι περιμένουν την πορεία των εμβολιασμών που έχουν πάει πίσω, αλλά τόνισε πως θεωρεί ότι το επόμενο διάστημα θα πάνε πολύ πιο γρήγορα.

Η δήλωση του κ. Δημήτρη Φραγκάκη:

Η δήλωση του κ. Αντώνη Βιριράκη:

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook