Συμμορία εμβόλισε περιπολικό – «Πλούσια» δράση με 18 κλοπές σε 3 μήνες

συμμορία-εμβόλισε-περιπολικό-πλού-789383

Τρία άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας που φέρονται να έκαναν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, κάνοντας χρήση κλεμμένων αυτοκινήτων, συνελήφθησαν την προηγούμενη Δευτέρα, αφού αρχικά επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί.

Μάλιστα, δε δίστασαν να εμβολίσουν όχημα της αστυνομίας. Παντοπωλεία, φαρμακεία, περίπτερα, βενζινάδικα βρέθηκαν στο στόχαστρο της συμμορίας τα μέλη της οποίας «χτυπούσαν» σε πόλεις του νομού, αλλά και σε μικρά χωριά και οικισμούς.

Οι τρεις συλληφθέντες εντοπίστηκαν το βράδυ, σε έναν από τους στοχευμένους ελέγχους αστυνομικών της Ασφάλειας Σερρών και της ΟΠΚΕ, να κινούνται με αυτοκίνητο. Στο σήμα των αστυνομικών, εμβόλισαν το υπηρεσιακό όχημα και προσπάθησαν να απομακρυνθούν πεζοί από το σημείο, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν και τους ακινητοποίησαν.

Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα που κινούνταν οι φερόμενοι ως δράστες είχε κλαπεί το προηγούμενο διάστημα από περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα που έγινε μέσα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τσεκούρι και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες, μαζί με τρεις συνεργούς τους, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία, φέρονται να έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα προϊόντα. Από τις 4 Φεβρουαρίου έως 13 Μαΐου του 2019, χρησιμοποιώντας κυρίως κλεμμένα οχήματα, φέρονται να έκαναν 18 κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα σε περιοχές των Σερρών, από τα οποία αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας άνω των 22.000 ευρώ, χρηματικό ποσό πάνω από 4.000 ευρώ, όπως επίσης ηλεκτρονικές συσκευές και καπνικά προϊόντα αξίας άνω των 19.000 ευρώ.

Το ίδιο διάστημα διέρρηξαν ακόμη 12 σπίτια και καταστήματα χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Από τα συνολικά πέντε κλεμμένα οχήματα που είχαν αφαιρέσει από περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης τα τέσσερα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Σερρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook