Συμμετοχή του Δημήτρη Φραγκάκη σε τηλεδιάσκεψη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού

συμμετοχή-του-δημήτρη-φραγκάκη-σε-τηλ-1123484

Σε τηλεδιάσκεψη μελών του World Travel and Tourism Council (WTTC) συμμετείχε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Την παρουσίαση του Γενικού Γραμματέα παρακολούθησαν η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC Gloria Guevara και άλλοι παράγοντες της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας. Ομιλητές, μαζί με τον κ. Φραγκάκη, ήταν επίσης ο κ. Matthew Upchurch, CEO της Virtuoso, του παγκόσμιου δικτύου πρακτόρων με εξειδίκευση στον τουρισμό πολυτελείας (luxury travel), καθώς και η κα Christine Duffy, πρόεδρος της Carnival Cruise Line, εταιρείας κρουαζιέρας με έδρα τις ΗΠΑ.

Ο κ. Φραγκάκης παρουσίασε τον οδικό χάρτη που εφάρμοσε η Ελληνική Κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα του Τουρισμού το καλοκαίρι του 2020, μίλησε για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας καθώς και το σύστημα δειγματοληπτικών ελέγχων για covid 19 στις πύλες εισόδου της χώρας ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις συμμετεχόντων.

Παράλληλα, ανέλυσε τον ρόλο του ΕΟΤ στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού ενώ παρουσίασε και τις καμπάνιες προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό από τον Απρίλιο έως και σήμερα. Παρουσίασε, επίσης, τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του Οργανισμού και τις προτεραιότητες για το 2021. Τέλος, τόνισε την ανάγκη για καλύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών και της τουριστικής βιομηχανίας συνολικά και έδωσε έμφαση στο συντονισμό των ενεργειών τους όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τον COVID-19.

Σχετικά με το World Travel and Tourism Council

O WTTC είναι διεθνής οργανισμός που εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Ανάμεσα στα μέλη του WTTC είναι πρόεδροι και CEO των κορυφαίων εταιρειών ταξιδιού και τουρισμού παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, αεροπορικών εταιρειών, αεροδρομίων, ταξιδιωτικών πρακτόρων, κρουαζιέρας, ενοικίασης αυτοκινήτων, σιδηροδρόμων, κλπ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook