Σύμφωνο με τους κανόνες βρήκε η Τράπεζα της Ελλάδος το δάνειο Πολάκη

σύμφωνο-με-τους-κανόνες-βρήκε-η-τράπεζ-799583

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος που είχε ως αντικείμενο τη χορήγηση δύο καταναλωτικών δανείων συνολικού ύψους 100.000 ευρώ από την Τράπεζα Αττικής στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκαν τα δάνεια αυτά, αν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και κυρίως για το πως διασφαλίζονται τα συμφέροντα της τράπεζας από τη στιγμή που το ακίνητο που ενεχυρίασε ο κ. Πολάκης έχει δύο προσημειώσεις από προηγούμενα δάνεια.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε αναλυτικές εξηγήσεις από την Attica Bank, στελέχη της οποίας (ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης και Ιωάννης Τσακιράκης) παρευρέθηκαν στη σύσκεψη προκειμένου να παράσχουν διευκρινίσεις για το θέμα.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αττικής, εποπτεύεται από την ΤτΕ, καθώς δεν είναι συστημική και δεν υπάγεται στον απευθείας έλεγχο του SSM.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνήθηκαν όλα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου δανείου και όπως διαπιστώθηκε από την ΤτΕ, δόθηκε σύμφωνα με τα κριτήρια της Attica Bank για τις χορηγήσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Πηγή: economy365.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook