Συμφώνησε η ΕΕ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Θα διευκολυνθεί η κυκλοφορία και ο τουρισμός

συμφώνησε-η-εε-για-το-πιστοποιητικό-εμ-1202241

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για το «πράσινο διαβατήριο» την Πέμπτη, σε μια απόφαση θα βοηθήσει στο «άνοιγμα» των ταξιδιών στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι, ανέφεραν πηγές της ΕΕ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η συμφωνία θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε που ζει στις 27 χώρες της Ένωσης να έχει τη δυνατότητα να λάβει «ψηφιακό δελτίο υγείας», το οποίο θα εμφανίζει την κατάσταση εμβολιασμού, τα αποτελέσματα των τεστ Covid στα οποία έχει υποβληθεί ή εάν έχει αναρρώσει πρόσφατα από τη λοίμωξη.

Το πιστοποιητικό, που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία, τόσο για λόγους εργασίας όσο και για τουρισμό σε ολόκληρη την Ένωση.

Όσοι έχουν λάβει μία δόση εμβολίου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το πιστοποιητικό, ωστόσο μόνο εμβόλια εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) θα γίνονται δεκτά.

Σήμερα, τα εγκεκριμένα εμβόλια είναι αυτά των Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Janssen (Johnson & Johnson).

Το επίσημο όνομα του πιστοποιητικού θα είναι «EU Digital COVID certificate», έχοντας τροποποιηθεί ελαφρώς από το αρχικό «Digital Green Certificate».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook