Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη – Τι λένε για τον Χανιώτη πολιτικό

συλλυπητήρια-για-τον-θάνατο-του-σήφη-β-1169262

Συλλυπητήρια δήλωση για τον ξαφνικό θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη εξέδωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά:

«Η ξαφνική απώλεια του συντρόφου και φίλου Σήφη Βαλυράκη, μας γεμίζει θλίψη. Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη. Μαχητής μέσα από το ΠΑΚ στον αγώνα κατά της Χούντας.

Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη μεγάλη νίκη του 1981.

Από όπου και αν υπηρέτησε τη χώρα και την προοδευτική παράταξη, βουλευτής και υπουργός, διακρίθηκε για το ήθος του, την εργατικότητα του, την αφοσίωση στους στόχους της παράταξης και το χρέος στην πατρίδα.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ο Γιώργος Παπανδρέου απέστειλε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη:

«Μεγάλη η θλίψη μας από την αδόκητη απώλεια του πολύ καλού φίλου, αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη. Οι αγώνες του για την ανατροπή της χούντας και η συμβολή του στο μεγάλο έργο της Αλλαγής της χώρας, αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας. Καλό σου ταξίδι, Σήφη.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στο twitter, σημείωσε: Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας γενναίος και ακέραιος δημοκράτης. Ατρόμητος αντιστασιακός στη δικτατορία και ανιδιοτελής βουλευτής και υπουργός στη Δημοκρατία.

Πολιτικός αντίπαλος, αλλά ποτέ εχθρός. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Μίνα και στους δικούς του ανθρώπους.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του πρώην βουλευτή και υπουργού Σήφη Βαλυράκη

Τα θερμά συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, για τον αδόκητο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Ο Σήφης Βαλυράκης υπηρέτησε τη Δημοκρατία με σθένος και ακεραιότητα, υπερασπιζόμενος σταθερά τις ιδέες του, ακόμη και στις πιο σκληρές για την πατρίδα μας εποχές, χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό κόστος. Υπήρξε ένας θαρραλέος μαχητής του αντιδικτατορικού αγώνα, αλλά και ένας πολιτικός με ακλόνητη αίσθηση χρέους στο δημόσιο συμφέρον.

Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικώς εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στη σύζυγο και τους οικείους του.»

Συλλυπητήριο μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη

O Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των Συνταγματαρχών συνελήφθη και βασανίστηκε. Καταφέρνοντας να αποδράσει συνέχισε τη σημαντική αντιδικτατορική του δράση στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας από τη Μεταπολίτευση και μετά, άφησε με το προσωπικό του ήθος το δικό του αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της χώρας.

Εκφράζουμε στην οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, αγωνιστή κατά της δικτατορίας και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του.

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην Βουλευτή Χανίων και πρώην Υπουργού Σήφη Βαλυράκη, εκφράζει στην οικογένεια του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ειδικότερα σε δήλωση του ο κ Αρναουτάκης αναφέρει: «Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν πιστός στους δημοκρατικούς αγώνες σε όλη του την πολιτική διαδρομή και άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια των Χανίων  και ως Υπουργός επί σειρά ετών προσέφερε στον τόπο του, στην Κρήτη και γενικότερα στη χώρα. Ο ξαφνικός και άδικος θάνατός του, μας θλίβει ιδιαίτερα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιώνια η μνήμη του».

Συλλυπητήρια από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή

Η είδηση της ξαφνικής απώλειας του Σήφη Βαλυράκη μας συγκλόνισε και μας γέμισε βαθιά θλίψη.

Έφυγε από κοντά μας ένας ξεχωριστός Χανιώτης που τίμησε τον τόπο μας με τη στάση ζωής του και το έργο του.

Μαχητής της Ελευθερίας για τη χώρα μας, στα νεανικά του χρόνια, διακρίθηκε για το θάρρος του και τη Σφακιανή λεβεντιά του και αναδείχθηκε με τη δράση του σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Υπηρέτησε με συνέπεια της αξίες της Δημοκρατίας, ως Βουλευτής και Υπουργός, με πολλά χρόνια θητείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με ακλόνητη πίστη στις ιδέες του και αποτελεσματικότητα στο έργο του.

Η μνήμη του θα μείνει πάντα ζωντανή στο νου και την καρδιά των Κρητικών αλλά και όλων των Ελλήνων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους.

Ο Παύλος Πολάκης απέστειλε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη:

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την τραγική κατάληξη της αναζήτησης από το Λιμενικό του Σήφη Βαλυράκη, νωρίτερα σήμερα στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, όπου είχε βγει ανοιχτά με το σκάφος του.

Ο συμπατριώτης μου Σήφης Βαλυράκης, γιος του Βουλευτή της Ένωσης Κέντρου Γιάννη Βαλυράκη (και νονού μου), ήταν κορυφαίο στέλεχος της αντι-χουντικής αντίστασης και του ΠΑΚ και καταζητούμενος για χρόνια από τη χούντα των απριλιανών, συνελήφθη τελικά το 1971 και βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Έκτοτε, κατάφερε να αποδράσει τρεις φορές (από το ΕΑΤ-ΕΣΑ, τις φυλακές Κέρκυρας και το στρατόπεδο καταναγκαστικών έργων του Φιέρι της Αλβανίας). Δεν θα ξεχαστούν τα περήφανα λόγια του από τις φυλακές…: «Δεν αναγνωρίζω το δικτατορικό καθεστώς, παλεύω για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας. Αισθάνομαι αιχμάλωτος με υποχρέωση να δραπετεύσω. Αφιερώνω τη σκέψη και τον χρόνο μου σ’ αυτό. Είμαι ήδη με τη σκέψη μου ελεύθερος».

Ως Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ από το 1977, διετέλεσε Υπουργός & Υφυπουργός σε κρίσιμα Υπουργεία μέχρι και το 1996. Ενώ το 2009 κρατήθηκε για αρκετές ώρες από τις αρχές των ΗΠΑ, κατά την άφιξή του σε αεροδρόμιο της Ν. Υόρκης λόγω ανάκλησης της βίζας του εν πτήσει.

Ο Σήφης Βαλυράκης, γαλουχημένος με τις αρχές και τις αξίες του τόπου καταγωγής μας, τα Σφακιά, υπερασπίστηκε με αυτοθυσία το δικαίωμα στη λευτεριά και τη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παρέμεινε ανυπότακτος αγωνιστής και μαχητής ως το τέλος. Τίμησε την πατρίδα του και τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του.

Με τον εκλιπόντα, είχαμε στενή επαφή και συνεννόηση στο πολιτικό πλαίσιο της ευρείας Δημοκρατικής παράταξης, για την ιδιαίτερη πατρίδα μας αλλά και για την κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ συχνά τα λέγαμε στη Βουλή όταν ερχόταν… Μας συνέδεαν αμοιβαία αισθήματα εκτίμησης, συντροφικότητας και αλληλεγγύης.

Καλό ταξίδι Σήφη!

Κουράγιο στη σύζυγο και τα παιδιά σου…

Συλλυπητήριο μήνυμα  Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την απώλεια του  πρώην Υπουργού και επί σειρά ετών Βουλευτή, Σήφη Βαλυράκη, επισημαίνει:

“Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του Σήφη Βαλυράκη.

Βουλευτής και Υπουργός επί σειρά ετών, μα πάνω από όλα γενναίος και ακούραστος αγωνιστής της Δημοκρατίας και μαχητής της ζωής, ο Σήφης Βαλυράκης εκπροσώπησε με τιμή τον τόπο του, τα Χανιά και υπηρέτησε με το ήθος του τη χώρα μας.

Η παρακαταθήκη του, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην κεντρική πολιτική, είναι πολύτιμη, με κρίσιμες και καίριες παρεμβάσεις, που βοήθησαν την πρόοδο του τόπου μας, των Χανίων.

Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές στην μακρά και δύσκολη προσπάθεια για την εδραίωση της Δημοκρατίας στη μεταπολιτευτική περίοδο. Ένας από τους τελευταίους μιας γενιάς πολιτικών, που συνέβαλαν έμπρακτα, ώστε να καταφέρει ο δημοκρατικός χώρος να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ως εργαλείο άρσης των κοινωνικών στεγανών.

Σε προσωπικό επίπεδο ήταν πάντα θετικός και διαθέσιμος συνομιλητής, καθώς η ειλικρινής και ανιδιοτελής του αγωνία για τη συνέχιση και ανανέωση του δημοκρατικού χώρου, τον ωθούσε να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της νέας γενιάς, με διακριτικότητα αλλά και πολιτική γενναιοδωρία.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια. Καλό ταξίδι Σήφη Βαλυράκη”.

Συλλυπητήριο Μήνυμα από τον Μανούσο Βολουδάκη

Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν πραγματικό παλληκάρι και πραγματικός πατριώτης. Είχα την τιμή να τον γνωρίσω από μικρό παιδί, καθώς τον συνέδεε με τον πατέρα μου η αμοιβαία εκτίμηση που είχαν μεταξύ τους οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν κατά της χούντας.

Γενναίος στις δύσκολες εποχές, καλοπροαίρετος, συνεννοήσιμος και παραγωγικός στις εποχές της ομαλότητας. Ο Σήφης Βαλυράκης, άξιο τέκνο του Ασκύφου, των Σφακίων, της Κρήτης, ήταν μια ζωντανή υπόμνηση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας μας, κι ένας από τους ανθρώπους που τη διαμόρφωσαν. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Συλλυπητήρια δήλωση Βουλευτή Χανίων Βασίλη Διγαλάκη

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας γενναίος αγωνιστής της Δημοκρατίας, ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος με ελεύθερο φρόνημα, ένας συνεπής και έντιμος πολιτικός άνδρας, που υπηρέτησε με ακεραιότητα τις ιδέες του και τον τόπο του, για πολλά χρόνια, αφήνοντας τη δική του παρακαταθήκη στα Χανιά. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Συλλυπητήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ένα πολιτκό κεφάλαιο των Χανίων. Σημάδεψε για τέσσερις δεκαετίες την πολιτική ζωή του τόπου. Ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη αντιδικτατορική δράση και πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Χανίων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Δήλωση Ευτύχη Δαμιανάκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Ο απρόσμενος θάνατος του Σήφη Βαλυράκη μας θλίβει όλους βαθειά.

Για τριάντα ολόκληρα χρόνια εκπροσώπησε του Χανιώτες στο Κοινοβούλιο και άφησε ισχυρό το αποτύπωμά του στα δρώμενα του Νομού. Οι αγώνες του για ελευθερία και Δημοκρατία συνεχείς. Πατριώτης, αγωνιστής, ανιδιοτελής, θαρραλέος, ατρόμητος. Οι έννοιες αυτών των λέξεων ήταν οδηγός του καθ’ όλη την διάρκεια της προσωπικής του ζωής και της πολιτικής του πορείας.

Υπήρξαμε συνάδελφοι στο Κοινοβούλιο και για πάνω από τριάντα χρόνια μας συνέδεε στενή προσωπική φιλία. Καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια της κοινής μας συμπόρευσης, δεν υπήρξε ποτέ τίποτε που θα μπορούσε να κλονίσει την προσωπική μας σχέση. Ο Σήφης ήταν έντιμος πολιτικός, κάθετος στις απόψεις του και απόλυτα ειλικρινής ως άνθρωπος.

Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για τον χαμό του και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Μίνα και στους δύο του γιούς Γιάννη και Αλέξανδρο.

Σήμερα έχασα έναν καλό μου φίλο.

Ευτύχης Δαμιανάκης

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

π. Βουλευτής

Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης, στην είδηση του τραγικού θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, προς τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος και αναφέρει σχετικά,

‘’…Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε έναν υπέρμαχο της Δημοκρατίας, έναν ατρόμητο αγωνιστή πρώτης γραμμής, έναν πολιτικό που με το ήθος του, την εργατικότητά του και την ακεραιότητά του, την  σπουδαία αντιστασιακή του δράση στα χρόνια της χούντας, αποτέλεσε σημαντικό κεφάλαιο της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Η μακρόχρονη πορεία του στην πολιτική ζωή του τόπου μας, απ’ όποια θέση κι αν την υπηρέτησε, χαρακτηρίστηκε από την ευγένεια, την ανιδιοτέλεια και την κοινωνική προσφορά, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και πολιτικών αντιπάλων. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Μίνα και τους οικείους του.…’’

 Συλλυπητήρια ανακοίνωση δήμου Σφακίων

Ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης και το Δημοτικό συμβούλιο, εκφράζουν τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό του συνεπαρχιώτη και φίλου Σήφη Βαλυράκη.

Υπήρξε ένας από τους λίγους Έλληνες Πατριώτες που με τη δράση του αντιστάθηκε κατά της χούντας, αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και λειτουργούσε πάντα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.

Το κενό που αφήνει είναι αναντικατάστατο.

Συλλυπούμαστε θερμά την σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του.

 Συλλυπητήρια ανακοίνωση δήμου Κισσάμου

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον απροσδόκητο και ξαφνικό θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, του πατριώτη, του αντιστασιακού, του αγωνιστή.

Έφυγε ένας λεβέντης , ένας σεμνός πολιτικός ,ένας ξεχωριστός Χανιώτης με ψυχή και ήθος.

Η Κίσσαμος ιδιαίτερα του οφείλει ευγνωμοσύνη για την προσφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  η οποία με το προσωπικό του ενδιαφέρον ιδρύθηκε στην πόλη, για αθλητικούς εξοπλισμούς στα σχολεία της περιοχής και για τη συμπαράστασή του στις ανάγκες της.

Εκφράζουμε στην σύζυγο και παιδιά του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Συλλυπητήρια από τον Επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου Πλατανιά Μανώλη Ντουντουλάκη

Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για την απώλεια του Σήφη Βαλυρακη. Υπήρξε αγωνιστής και ξεχωριστή προσωπικότητα με πλούσια δράση. Όταν ήταν Βουλευτής και Υπουργός η πρόσφορα του ήταν σημαντική ιδιαίτερα στα Χανιά και στην Κρήτη. Τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.

Ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, Μανώλης Κουριδάκης, εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση:

Η επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον απροσδόκητο και ξαφνικό θάνατο του συντοπίτη μας Σήφη Βαλυράκη. Ο Σήφης Βαλυράκης εκτός από την προσφορά του στον τόπο μας στην μακρόχρονη πολιτική του καριέρα, υπήρξε και από τους πρωτεργάτες στην δημιουργία του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του, συγγενείς και φίλους.

Καλοστρατιά φίλε Σήφη…»

Συλλυπητήρια από την Ευαγγελία Κουρουπάκη

Για τον Σήφη Βαλυράκη τον πολιτικό, τον αγωνιστή, τον αντιστασιακό, τον οραματιστή, τον σύντροφο, τον πατριώτη, μίλησαν όλοι, φίλοι  και ξένοι.

Εμείς στα Χανιά θα πενθήσουμε το δικό μας Άνθρωπο..Εγώ αποχαιρετώ τον Σήφη τον γιο της θείας Αθηνάς και του θείου Γιάννη,τον εγγονό της γιαγιάς της Παπουτσίνας από το Φουρνέ, τον αδερφό του Γιώργου ,τον ξάδερφο του Κουρουποπερικλή και του  Κουρουποσταύρου.

Καλοστραθιά Σήφη  και Χαιρετίσματα στους συγγενείς μας  που συνάντησες σήμερα  πρόωρα, ξαφνικά κι’ αναπάντεχα.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Επιμελητηρίου Χανίων για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Μετά τη χθεσινή πρόωρη απώλεια του Σήφη Βαλυράκη τα Χανιά στερούνται μια από τις πλέον ανατρεπτικές πολιτικές προσωπικότητες της μεταπολίτευσης. Στο πλαίσιο της πολυετούς κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής του προσφοράς στην επιχειρηματική ανάπτυξη της χώρας, ξεχωρίζουν η δυναμική επέκταση του Τηλεπικοινωνιακού δικτύου και η αναβάθμιση των Ταχυδρομικών υπηρεσιών της χώρας.

Η ειλικρινής αφοσίωση του Σήφη Βαλυράκη στην κοινωνία των Χανίων αναδεικνύεται μέσα από έργα στρατηγικής πνοής, όπως το Αστυνομικό Μέγαρο, το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι και το αθλητικό συγκρότημα της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Εκφράζω την προσωπική μου θλίψη και ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων μεταφέρω τα συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου και της επιχειρηματικής κοινότητας στους οικείους του.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων

Αντώνης Ροκάκης

Συλλυπητήρια από το Κίνημα Αλλαγής νομού Χανίων

Η ξαφνική απώλεια του συντρόφου , αγωνιστή Σήφη Βαλυράκη, μας γεμίζει θλίψη.Υπήρξε ένας γενναίος και ακέραιος δημοκράτης. Ατρόμητος αντιστασιακός στη δικτατορία. Οι αγώνες του για την ανατροπή της χούντας και η συμβολή του στο μεγάλο έργο της Αλλαγής της χώρας, αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας.

Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη.

Μαχητής μέσα από το ΠΑΚ στον αγώνα κατά της Χούντας. Σε όλη του τη ζωή ήταν ένας ευπρεπής και δυναμικός άνθρωπος. Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια ,ήθος και αφοσίωση τη δημοκρατία και την προοδευτική  παράταξή σαν  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια των Χανίων  και  σαν υπουργός, και διακρίθηκε για το ήθος του, την εργατικότητα του, την αφοσίωση στους στόχους της παράταξης και το χρέος στην πατρίδα προσφέροντας  στον τόπο του, στην Κρήτη και γενικότερα στη χώρα.Ο Σήφης ήταν ιδεολόγος κι έντιμος πολιτικός, με πίστη στην πατρίδα και στις δυνάμεις της.Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη μεγάλη νίκη του 1981.

Δυστυχώς έφυγε αδόκητα στη θάλασσα που αγαπούσε.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Χανιών εκφράζει τα  «Ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Μίνα και στους δικούς του ανθρώπους ».

Συλλυπητήρια δήλωση Παπαδογιάννη, για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του πρώην Υπουργού και βουλευτή Χανίων, Σήφη Βαλυράκη ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο ξαφνικός και άδικος θάνατός του Σήφη Βαλυράκη μας θλίβει όλους. Υπήρξε ένας γνήσιος αγωνιστής και παρέμεινε πιστός στους δημοκρατικούς αγώνες. Επί σειρά ετών, υπηρέτησε την πολιτική και τον αθλητισμό από θέσεις ευθύνης. Άφησε δε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του, στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του, την εκλογική περιφέρεια που πολιτεύτηκε, το νομό Χανίων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιώνια η μνήμη του».

Συλλυπητήρια από την ΟΕΒΕΝΧ

Το  Δ.Σ.  της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων εκφράζει θερμά  συλλυπητήρια  στην οικογένεια και στους οικείους του συντοπίτη μας  Σήφη Βαλυράκη   για τον απροσδόκητο και ξαφνικό θάνατό του.

Ο  Σήφης Βαλυράκης ήταν ένας άξιος αγωνιστής, εργατικός, αγαπητός με σπουδαία δράση που θα μείνει ζωντανή στην πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ο Γιάννης Κουράκης για το Σήφη Βαλυράκη

Με αφορμή το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλη οδύνη μας προκαλεί ο αδόκητος και τραγικός θάνατος ενός θαρραλέου Αγωνιστή της Δημοκρατίας, του πρώην Βουλευτή και Υπουργού Σήφη Βαλυράκη.

Ήταν ένας ασυμβίβαστος Δημοκράτης, που όρθωσε με δυναμισμό το ανάστημά του απέναντι στη χούντα και αγωνίστηκε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ήταν παράλληλα ένας συγκροτημένος πολιτικός που υπηρέτησε με πάθος τη δημοκρατική παράταξη.

Ο Σήφης Βαλυράκης, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε στο Κοινοβούλιο, πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα, πάντα με εντιμότητα, ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια.

Η απώλειά του αντανακλά και στην Κρήτη, που χάνει έναν από τα πιο ιστορικά πολιτικά στελέχη της.

Συλλυπούμαστε θερμά την σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του.»

Συλλυπητήρια από την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Το Ε.Κ.Χ. εκφράζει την θλίψη του για τον αιφνίδιο και άδικο χαμό ενός μαχητή της Δημοκρατίας, ενός σπουδαίου ανθρώπου που διακρινόταν για το ήθος του, ενός συμπολίτη μας που ήξερε να προσφέρει την βοήθειά του σε όποιον την χρειαζόταν.

Ο  Σήφης Βαλυράκης είχε αγωνιστεί κατά της χούντας μέσα από το ΠΑΚ. Ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και είχε διατελέσει βουλευτής, υπουργός και υφυπουργός.

Η προσφορά του ήταν σημαντική και στα Χανιά (Αστυνομικό Μέγαρο, Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι, αθλητικό συγκρότημα της Παλιάς Ηλεκτρικής).

Πάντα δούλευε και λειτουργούσε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.

Εκφράζουμε προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας και την ανθρώπινη συμπαράστασή μας.

Συλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων:

 

 

Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας αφοσιωμένος δημοκράτης, ένας ακέραιος αγωνιστής και

ένας περήφανος Χανιώτης. Συνελήφθη, φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τη χούντα για τα

δημοκρατικά του ιδεώδη, αλλά έζησε να δει την αποκατάσταση της δημοκρατίας και επέδειξε

πλούσιο έργο ως βουλευτής και υπουργός επί σειρά ετών (1977-2012). Ο Δήμαρχος
Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Χανίων, από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, με σημαντική παρουσία στη δημόσια ζωή και προσφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του  ΙΩΣΗΦ ΒΑΛΥΡΑΚΗ

 ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος, αποφάσισε ομόφωνα:

– να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

 – να καταθέσει στη μνήμη του, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία» για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

– να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook