Σύλλογος Γυναικών Χανίων: «Ούτε ένα ευρώ επιπλέον για την ενίσχυση της Παιδείας και το… μπαλάκι στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς»

σύλλογος-γυναικών-χανίων-ούτε-ένα-ευ-1039697

Εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στρέφεται με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων.

Αναλυτικά:

«Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, απευθύνεται σε εσένα, που αγωνιάς για το μέλλον των παιδιών, για τα δικαιώματά τους στην υγεία, τη μόρφωση, τη ζωή.

Καταγγέλλουμε ως πραγματικά επικίνδυνη την απόφαση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών χωρίς την εξασφάλιση στο ελάχιστο των όρων υγιεινής και ασφάλειας για τα παιδιά μας.

Προκλητικά πετάει “το μπαλάκι της ευθύνης” σε μας τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και στα ίδια τα παιδιά.

 Η καθαριότητα των σχολείων βρίσκεται στον αέρα, καθώς αρνείται η κυβέρνηση την πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού τώρα μάλιστα που οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται. Οι καθαρίστριες γίνονται μπαλάκι από σχολείο σε σχολείο, ενώ εργαζόμενοι των δήμων από άσχετες ειδικότητες “βαφτίζονται” καθαριστές.

 Oρίζει ανώτατο όριο 15 μαθητών ανά τάξη σε σχολεία με τις γνωστές αίθουσες- κλουβιά, με κοντέινερ και χωρίς αύλειους χώρους, ενώ προβάλλει την “κοινωνική αποστασιοποίηση” σε βρέφη, νήπια και παιδιά δημοτικού και τα δήθεν “επιστημονικά συμπεράσματα” πως τα παιδιά αυτών των ηλικιών έμαθαν να πειθαρχούν στις κατευθύνσεις για την ατομική υγιεινή, Συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων που στην ουσία αποκλείει παιδιά από το σχολείο ή αφαιρεί τη δυνατότητα σε γονείς να εργαστούν.

 Τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς παραμένουν και το πρόβλημα διογκώνεται στις συνθήκες της πανδημίας από τις αναγκαίες εξαιρέσεις εργαζόμενων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ενώ η κυβέρνηση δε δίνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον για την ενίσχυση της Παιδείας, με

εξοργιστικό τρόπο ρίχνει στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς το μπαλάκι για να απαντήσουν στο τρομακτικό δίλημμα αν θα στείλουν τα παιδιά στο σχολείο χωρίς ούτε στο ελάχιστο να εξασφαλίζονται οι όροι ασφάλειας ή αν θα τα κρατήσουν φυλακισμένα στο σπίτι στερώντας τους το μάθημα, το παιχνίδι, τους φίλους τους.

Η ατομική και συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας δεν είναι να ρισκάρουμε τη

μόρφωση και την υγεία τους, να συμβιβαστούμε με τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, αλλά μαζί να παλέψουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη. Σήμερα, άλλωστε, υπάρχουν όλες οι

επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που κάτω από οποιεσδήποτε

συνθήκες θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά

ολόπλευρη μόρφωση και ομαλή σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική

ανάπτυξη. Δεν ανεχόμαστε τα δικαιώματα στην υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας να

θεωρούνται κόστος! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση γενναίας κρατικής

χρηματοδότησης για την Παιδεία. Απαιτούμε ΤΩΡΑ η κυβέρνηση να αποσύρει το αντι-

εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και να καταργήσει την τροπολογία για την ηλεκτρονική αναμετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές τάξεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού (σχολίατροι, σχολικοί ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, τραπεζοκόμοι, κλπ).

 Προσλήψεις μόνιμων σχολικών καθαριστριών, με αλλαγή θεσμικού πλαισίου για την εργασία τους κατά τη διάρκεια της σχολικής λειτουργίας.

 Σύγχρονα σχολικά κτήρια που να πληρούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

 Ειδική μέριμνα για την κάλυψη της ύλης που δε διδάχθηκε όσο τα σχολεία έμειναν κλειστά. Ούτε ένα εκπαιδευτικό κενό με τη νέα χρονιά.

 Ειδικά μέτρα για ομαλή ψυχοκοινωνική μετάβαση των μαθητών στην εκπαιδευτική μορφωτική διαδικασία. Ειδικά μέτρα στήριξης των μαθητών των Ειδικών Σχολείων που παραμένουν κλειστά.

 Δωρεάν προγράμματα δημιουργικής καλοκαιρινής απασχόλησης, πρόβλεψη για δωρεάν

κατασκηνώσεις για τους μαθητές που λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας δε θα πάνε διακοπές.

 Καμία ημέρα από την κανονική άδεια των εργαζόμενων γονιών για την άδεια ειδικού σκοπού. Ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου για τους γονείς που εργάζονται.

 Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε όλη την Ελλάδα με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις και το απαραίτητο βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό.

 Δωρεάν, επαρκή και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία και ασφαλής διανομή των σχολικών γευμάτων στο σύνολο των μαθητών με κρατική ευθύνη.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook