Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων: Να εξεταστούν στο τόπο τους οι μαθητές για τα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών

σύλλογος-αρχιτεκτόνων-χανίων-να-εξετ-1052048

Τη στήριξή του στο αίτημα μαθητών και γονέων, να εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων στον τόπο τους και όχι στην Αθήνα, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων.

Στην ανακοίνωση, ο Σύλλογος καλεί το Υπουργείο Παιδείας να δώσει τέλος στην άδικη πρακτική του για το θέμα, τονίζοντας ότι εκτός της σημαντικής οικονομικής επιβάρυνση, η μετακίνηση μαθητών-γονέων αποτελεί και απειλή για την υγεία τους εν μέσω πανδημίας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων:

«Στηρίζουμε το αίτημα των γονιών και ζητούμε να δοθεί τέλος στην άδικη πρακτική του Υπουργείου Παιδείας αναγκάζει περισσότερους από 100 μαθητές από τα Χανιά και 400 από όλη την Κρήτη να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα (Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, Ξένες Γλώσσες και Μουσικά Μαθήματα). Η πανδημία κάνει επιτακτική την ανάγκη να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα, που συνεπάγεται σημαντική οικονομική επιβάρυνση και απειλή για την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους.

Ζητούμε οι μαθητές των Χανίων να εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα στο τόπο τους όπως γίνεται με όλα τα υπόλοιπα μαθήματα των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων αντί να λειτουργήσουν τα εξεταστικά κέντρα που αναλογούν και προορίζονται για την εξέταση των εκατοντάδων μαθητών της Κρήτης στα ειδικά μαθήματα στην Αθήνα. Ακόμα να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα για τις εξετάσεις εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ και στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook