Σύλληψη του πλοιάρχου που εμβόλισε το «Καλλιστώ» διέταξε ο εισαγγελέας

σύλληψη-του-πλοιάρχου-που-εμβόλισε-το-1125655

Τη σύλληψη του πλοιάρχου του εμπορικού πλοίου Maersk Launceston, που χτύπησε το πολεμικό πλοίο “Καλλιστώ”, διέταξε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια. Ο πλοίαρχος κρατείται ήδη στο Λιμεναρχείο Κερατσινίου και θα οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελία Πειραιά.

Στο φορτηγό πλοίο Maersk Launceston έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το εμπορικό πλοίο φαίνεται να κινείτο με ταχύτητα μεγαλύτερη του επιτρεπομένου και μάλιστα ο κυβερνήτης του «Καλλιστώ» φαίνεται να έκανε έναν ελιγμό που αποδείχθηκε σωτήριος για την ασφάλεια του πληρώματος. Στο ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης (27.10.2020) στη θαλάσσια περιοχή 3,7 ναυτικά μίλια νότια της Ψυτάλλειας Πειραιά, αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος πλωτάρχης Νικόλαος Κοκκάλας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε ότι «στις 7:35 το πρωί ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού και συγκεκριμένα του ναρκοθηρευτικού “ΚΑΛΛΙΣΤΩ” και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων(container) “MAERSK LAUNCESTON” σημαίας Πορτογαλίας, στη θαλάσσια περιοχή 3,7 ναυτικά μίλια νότια Ψυτάλλειας Πειραιά εκτός ζώνης διαχωρισμού κυκλοφορίας».

H ρυμούλκηση του πρωραίου τμήματος του πλοίου από το σημείο του συμβάντος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας έγινε από τα ρυμουλκά, PANTHER Z και PANTOKRATOR της κοινοπραξίας ρυμουλκών, PROTUGS.

Μιλώντας νωρίτερα στο newsit.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι είναι θαύμα πως δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ θαύμα θα είναι και αν σωθεί εν τέλει το πλοίο. Ο κ. Πέτσας περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το εμπορικό πλοίο σχεδόν ανέβηκε πάνω σ’ αυτό του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα να του προξενήσει μεγάλες ζημιές.

«Είναι ένα θαύμα ότι δεν θρηνήσαμε θύματα και θα είναι ένα δεύτερο θαύμα αν καταφέρουμε να ρυμουλκήσουμε το σκάφος του Πολεμικού μας Ναυτικού πίσω στο ναύσταθμο. Ήταν απορίας άξιο πως έγινε το περιστατικό με το πλοίο πορτογαλικής σημαίας με πολωνό πλοίαρχο το οποίο δεν είδε το πλοίο μας και σχεδόν ανέβηκε πάνω του. Όπως είδατε το πίσω μέρος έχει καταστραφεί. Ήταν 27 άτομα πάνω και 4 από αυτά έχουν μείνει στο πλοίο για να βοηθήσουν στις προσπάθειες ρυμούλκησης. Και οι 23 μεταφέρθηκαν στο ναυτικό νοσοκομείο με δυο από αυτούς να είναι ελαφρά τραυματίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook