Σύλληψη διοργανωτή «κορονοπάρτι» στην Κρήτη – Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και στα Χανιά

σύλληψη-διοργανωτή-κορονοπάρτι-στ-1284896

Καθημερινό γεγονός πλέον αποτελούν τα πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα για παραβίαση των κανονισμών σχετικά με την covid-19. Από αυτό δεν απέχει η Κρήτη, με συλλήψεις και πρόστιμα σε όλη την Περιφέρεια.

Συνολικά χθες, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου τα μπλοκάκια των αστυνομικών γέμισαν, αφού έγιναν 2.476 έλεγχοι με 19 πρόστιμα και ανάμεσά τους 2 συλλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο έγινε σύλληψη ενός διοργανωτή εκδηλώσεων και του υποβλήθηκε το πρόστιμο των 1.500 ευρώ για την διοργάνωση συναυλίας. Ο ίδιος συνελήφθη, διότι δεν τηρούσε πλάνο θέσεων για τους προσκεκλημένους, δεν υπήρχε έλεγχος και αποστάσεις μεταξύ τους και δεν είχε ως απαραίτητη επιλογή την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπως αυτό προβλέπεται από το νόμο.

Επιπλέον, υποβλήθηκαν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε 2 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για συνωστισμό, αλλά και έναν σε υπάλληλο καταστήματος ένδυσης.

Ακόμα μία σύλληψη είχαμε στο Λασίθι, σε ιδιοκτήτη επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος με την αναστολή 7 ημέρες του καταστήματός του αλλά και το ποσό των 2.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης σέρβιρε σε ανεμβολίαστους πελάτες και δεν τηρούσε τα ανάλογα μέτρα.

Υπήρξαν και παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με 6 συνολικά 300άρια. Ένα σε επιβάτη ταξί, 2 σε επιβάτες Ι.Χ, ένα σε πελάτη υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένα σε πελάτη φαρμακείου και ένα σε ιδιοκτήτη μαγαζιού για συνωστισμό.

Σχετικά με τα Χανιά, στο σύνολό τους υποβλήθηκαν 6 πρόστιμα, εκ των οποίων 4 για μη χρήση μάσκας. Αναλυτικότερα, 2 σε υπαλλήλους υγειονομικού καταστήματος, 2 σε πελάτες μίνι μάρκετ και ένα σε υπάλληλο, ενώ δόθηκε και ένα πρόστιμο σε ιδιοκτήτη φαρμακείου για μη ύπαρξη αναγραφόμενη πινακίδα του ορίου των επιτρεπόμενων ατόμων στον χώρο.

Στο Ρέθυμνο, η κατάσταση ήταν συγκριτικά ήσυχη με μόλις 2 πρόστιμα των 300 ευρώ σε υπαλλήλους υγειονομικού χαρακτήρα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook