Συλλαλητήριο από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: «Η αρμάδα του θανάτου δεν έρχεται εδώ για αναψυχή, αλλά για πρόβα πολέμου» | Photos

συλλαλητήριο-από-την-επιτροπή-ειρήνη-1195376

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης το απόγευμα της Δευτέρας από την Επιτροπής Ειρήνης Χανίων από κοινού με εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικού κινήματος των Χανίων και φοιτητικούς συλλόγους  ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Η ανακοίνωση για την κινητοποίηση:

«Η αρμάδα του θανάτου – αποτελούμενη από ένα αεροπλανοφόρο, δύο καταδρομικά και τέσσερα αντιτορπιλικά με 6.000 στελέχη των αμερικανικών Ε.Δ. – δεν έρχεται εδώ για «αναψυχή» αλλά σε μια γιγαντιαίων διαστάσεων «πρόβα πολέμου»: Που ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη, προ ημερών, και εξελίσσεται από την Βαλτική, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέχρι την Μαύρη Θάλασσα (άσκηση «Defender Εurope 2021»), διακλαδώνεται με την μεγαλύτερη άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου («Dynamic Manta ’21») και επεκτείνεται, με την παρουσία της αμερικάνικης αρμάδας, στον άξονα της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι τον Περσικό Κόλπο.  Σε μια πρόβα πολέμου για την υποστήριξη των «εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της ασφάλειας (των συμφερόντων τους) σε Ευρώπη και Αφρική», για τον έλεγχο σφαιρών επιρροής, δρόμων του Εμπορίου και της Ενέργειας, σε συνθήκες που η πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ αμφισβητείται στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα και με τα όπλα στραμμένα απέναντι στους ανταγωνιστές της, κυρίως την Ρωσία και την Κίνα, που συγκροτούν το δικό τους οικονομικό και στρατιωτικό «προγεφύρωμα» στην περιοχή.

Με ευθύνη της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στη δίνη αυτών των ανταγωνισμών, διακινδυνεύοντας την συμμετοχή της Ελλάδας σε ενδεχόμενη μεγάλη πολεμική αναμέτρηση για τα συμφέροντα εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων. Η ελληνοαμερικανική συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανανέωσε η ΝΔ μετατρέπει όλη τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο και δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης και χρησιμοποίησης αμερικανικών δυνάμεων σε όλες τις μονάδες του ελληνικού στρατού, με πολλαπλές συνέπειες στον ρόλο και τον προσανατολισμό τους, ως οργανικού τμήματος του ΝΑΤΟϊκού στρατού.

Εντάσσεται στα «μετωπικά κράτη» («Front Stages») για τις ΗΠΑ, ώστε μαζί με την Πολωνία και το Ισραήλ να αποτελέσει το άκρο ενός νοητού τόξου ανάσχεσης της Ρωσίας και της Κίνας. Αναβαθμίζει τις στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ όσο και με αραβικά κράτη – συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Σαουδική Αραβία και τα Η.Α.Ε., ενώ εννέα (9) ελληνικά πλοία δρουν εκτός συνόρων, από την Κεντρική Μεσόγειο μέχρι την Μαύρη Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο, υπό ευρωΝΑΤΟϊκή σημαία.Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού έχουν βαριές ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση, εκθέτουν το λαό και τη νεολαία μας σε θανάσιμους κινδύνους. Η συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή, αλλά μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, σε μαγνήτη επιθέσεων, ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, βάζοντας στη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και παζαριών τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενισχύοντας τις θέσεις περί “αμφισβητούμενων υδάτων”, ανοίγοντας το δρόμο για τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο.

Η παραμονή της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία αυξάνει συνεχώς τους κινδύνους. Τα δεσμά αυτά είναι επιλογή των οικονομικά ισχυρών της χώρας για τα δικά τους συμφέροντα που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με αυτά του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες φαντάροι και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά μακριά από τα σύνορα της χώρας σε επικίνδυνες και δαπανηρές ΝΑΤΟικές αποστολές, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση επικαλείται τις «αντοχές της οικονομίας» για να απορρίψει τις διεκδικήσεις υγειονομικών, σωματείων και φορέων για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρα προστασίας του λαού.

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τον Χανιώτικο Λαό σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και δράση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις. Να δοθεί μαχητική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των Λαών.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικαΝΑΤΟικες βάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εμπόλεμη ζώνη.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για μη αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, εξασφάλιση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών ως αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας ελληνικής επικράτειας.

Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα αστικά κόμματα που έχουν εναποθέσει την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Συλλαλητήριο από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: «Η αρμάδα του θανάτου δεν έρχεται εδώ για αναψυχή, αλλά για πρόβα πολέμου» | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook