Σύγκρουση πλοίων στη Χίο: Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από την κινητοποίηση των αρχών – Οι τελευταίες πληροφορίες

σύγκρουση-πλοίων-στη-χίο-συγκλονιστι-1704835

Καλά στην υγεία τους είναι τα μέλη του πληρώματος των δύο φορτηγών πλοίων που συγκρούστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευή ανοιχτά της Χίου, με τις αρχές να προχωρούν σε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης. Το ένα πλοίο φέρει σημαία Βανούατου, και το άλλο σημαία Σιγκαπούρης, ενώ το περιστατικό σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, εντός της ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης.

Η κατάσταση των πλοίων και η κινητοποίηση

 

Το ένα πλοίο ονομάζεται ΑΝΤ σημαίας Βανουάτου και σε αυτό επιβαίνουν 13 άτομα πλήρωμα, ενώ είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με προορισμό την Ουκρανία. Το άλλο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης ονομάζεται Potentia και επιβαίνουν σε αυτό 19 άτομα αλλοδαπό πλήρωμα και είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία. Και τα δύο πλοία είναι χωρίς φορτίο, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης.

Στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έσπευσαν επτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία ελικόπτερα σούπερ πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και παραπλέοντα πλοία. Επίσης, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή έχει καταπλεύσει και σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα δε με την ΕΡΤ, στο πλοίο σημαίας Βανουάτου, καταβιβάσθηκε διασώστης του Λιμενικού από το δεύτερο ελικόπτερο σούπερ πούμα που βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πληρώματος και την ανάγκη τυχόν παροχής βοήθειας. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Τούρκοι πολίτες φέρονται να αρνούνται τη συνδρομή των ελληνικών Αρχών

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν Τούρκοι πολίτες στο πλήρωμα που αρνούνται τη συνδρομή των ελληνικών Αρχών. Λίγα ναυτικά μίλια βορειότερα υπάρχει το Anadolu και ο φόβος είναι πως κάποιο ελικόπτερο θα απογειωθεί και θα επιχειρήσει να πάρει τον έλεγχο της διάσωσης, όπως μεταδίδει το Mega.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook