Συγκλονίζει το μήνυμα της Αντζελίνα Τζολί για την Ουκρανία: «Αφαιρούν θραύσματα από βόμβες από σώματα παιδιών»

συγκλονίζει-το-μήνυμα-της-αντζελίνα-τ-1438534

Η πασίγνωστη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram η οποία είναι απολύτως χαρακτηριστικής της φρίκης του πολέμου στην Ουκρανία, η οποία φυσικά επηρεάζει και τα παιδιά. Ένα θραύσμα από βόμβα, το οποίο σκίζει και μπαίνει στα σώματα όσων είναι κοντά. Ένα θραύσμα στο σώμα και στην ψυχή όσων βιώνουν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα εδώ και 72 ημέρες.

Η Αντζελίνα Τζολί, ως εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, επισκέφτηκε πρόσφατα το Λβιβ στην Ουκρανία, όπου συνάντησε εκτοπισμένους και παιδιά στα νοσοκομεία.

Στη δημοσίευσή της μοιράστηκε μία ιστορία με το θραύσμα που μοιάζει με πέτρα και που κρατούσε ένα μικρό κορίτσι.

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της:

«Ενώ ήμουν στο Λβιβ πριν από λίγες μέρες, μου έδειξαν μια “ειδική πέτρα” που βρήκε ένα μικρό κορίτσι. Το κοριτσάκι που το βρήκε δεν κατάλαβε ότι η πέτρα με την οποία έπαιζε ήταν στην πραγματικότητα ένα απομεινάρι από θραύσμα βόμβας. Πάνω στην παλάμη του χεριού, είναι οδοντωτό και πιο βαρύ από ό,τι θα περίμενε κανείς. Η λάμψη και η ασυνήθιστη φύση του μάλλον τράβηξε το βλέμμα του παιδιού.

Όταν μια βόμβα ή οβίδα εκρήγνυται, αιχμηρά θραύσματα μετάλλου σκίζουν τα σώματα εκείνων που βρίσκονται κοντά στο σημείο πρόσκρουσης. Σε πολλά από τα παιδιά που συνάντησα από τον βομβαρδισμό του σιδηροδρομικού σταθμού Kramatorsk αφαιρέθηκαν πρόσφατα κομμάτια από θραύσματα – μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Τα θραύσματα κοντά σε ζωτικά όργανα ήταν πολύ επικίνδυνα για να αφαιρεθούν και παρέμειναν μέσα σε ορισμένα από τα σώματα των παιδιών.

Δεν υπάρχει κανένα νόημα για τέτοια ζημιά στα παιδιά, που ξεπερνά τη σωματική βλάβη μέχρι τις συναισθηματικές και ψυχικές εκδηλώσεις του τραύματος.

Ο αγώνας για τον τερματισμό ενός πολέμου, όπως αυτός που υφίστανται στην Ουκρανία, είναι ένας αγώνας για τον περιορισμό του αριθμού των θυμάτων που σκοτώνονται, τραυματίζονται, εκτοπίζονται και πληγώνονται καθημερινά».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook