Συγκλονίζει κόρη νεκρής Χανιώτισσας στον οίκο ευγηρίας: «Μητέρα, θα σου βάζω καρβέλια στον τάφο σου γιατί έφυγες πεινασμένη»

συγκλονίζει-κόρη-νεκρής-χανιώτισσας-1210504

Δραματικές ώρες ζει, από την ώρα που αποκαλύφθηκε η έρευνα στον οίκο ευγηρίας στα Χανιά για ενδεχόμενα κακουργήματα, η κόρη μιας 94χρονης Χανιώτισσας, η οποία είχε εισαχθεί στο ίδρυμα το καλοκαίρι του 2019 και την άνοιξη του 2020 έφυγε από αυτό, νεκρή.

Η καταγγέλλουσα, σε επικοινωνία με το zarpanews.gr, υποστήριξε ότι η μητέρα της υποσιτιζόταν συστηματικά στο ίδρυμα αυτό, ενώ λίγο πριν επέλθει το μοιραίο, η κατάσταση της 94χρονης φέρεται να ήταν δραματική:

«15 μέρες πριν πεθάνει, δεν μιλούσε πια, μόνο κοιτούσε. Είχε πληγές, τα πόδια της θύμιζαν τους κρατούμενους στο Άουσβιτς, τόσο αποστεωμένα ήταν. Και όταν ήρθε η ώρα της κηδείας, δεν μας την έφεραν στο σπίτι. Θεωρώ ότι το έκαναν για να μη φανεί η κατάσταση στην οποία βρισκόταν.»

«Την είχα επισκεφθεί και είδα ότι ήταν χάλια», δήλωσε η δασκάλα (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr) και υποστήριξε ότι «ήταν ξαπλωμένη συνεχώς και της έδιναν για πρωινό ένα τσάι με μια φρυγανιά, ένα μπολ φαγητού το μεσημέρι και μετά ξανά φαγητό στις επτά το απόγευμα. Μιλάμε για ασιτία. Κάποια στιγμή μου είχε πει ότι ήθελε να φύγει.»

Η κόρη της 94χρονης δεν μένει μόνιμα στην Κρήτη και δεν μπορούσε να βρίσκεται συνεχώς μαζί με τη μητέρα της. Υποστηρίζει όμως ότι εκείνη, όταν μπήκε στο ίδρυμα, ήταν σε καλή κατάσταση:

«Ήταν 94 ετών, είχε γεροντική άνοια. Αλλά δεν ήταν σε κακή κατάσταση σωματικά. Το μόνο της πρόβλημα ήταν πως δεν μπορούσε να περπατήσει μόνη της και έπρεπε να τη βοηθούν για να κινείται. Στο ίδρυμα όμως την είχαν συνεχώς ξαπλωμένη. Είχε βγάλει πληγές από την ακινησία και τις είχα δει.»

Εντέλει, η γυναίκα πέθανε τον Μάρτιο του 2020.

«Μητέρα, θα σου βάζω καρβέλια στον τάφο σου, γιατί έφυγες πεινασμένη«, αποχαιρετά τη μητέρα της η Χανιώτισσα εκπαιδευτικός και δηλώνει έτοιμη να καταθέσει στις Αρχές όλα όσα γνωρίζει. Μάλιστα, εκφράζει και την επιθυμία της να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους που είχαν οικείους τους στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Έπειτα από την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς και από τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα αποφασιστιεί το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του οίκου ευγηρίας αρνείται τις όποιες υπόνοιες κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων, ενώ η ιδιοκτήτρια έχει υποστηρίξει ότι πρόκειται για σκευωρία από πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Συγκλονίζει κόρη νεκρής Χανιώτισσας στον οίκο ευγηρίας: «Μητέρα, θα σου βάζω καρβέλια στον τάφο σου γιατί έφυγες πεινασμένη»

  1. Αναγκάζεσαι να εμπιστευτείς σε κάποιους τη ζωή της μητέρα σου και αυτοί τη στέλνουν στον τάφο λόγω κακομεταχείρισης και ασιτίας! Μιλάμε για συμπεριφορά που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

  2. Από το καλοκαίρι που την πήγε,όποτε την επισκέπτονταν έβλεπε ότι δεν σιτιζόταν καλά, γιατι δε τη πήρε να τη πάει σε άλλο ίδρυμα, ή σπίτη της παρά την άφησε εκεί μέχρι την επόμενη άνοιξη. Δεν έχει λογική. Δε μπορώ να το καταλάβω πραγματικά..

  3. ωραια τα λεει η κυρια… ειναι δυνατον να βλεπεις την μανα σου, γρια γυναικα να την κακομεταχειριζονται και να μην την παιρνεις απο εκει κανοντας τους και μηνυση;;;; μηπως μερικοι-μερικοι μυριστηκαν αποζημιωσεις και βγαινουν τωρα και λενε κουλά;;;;;;; δεν παμε καλα μου φαινεται!!!

  4. Καλές οι καταγγελιες, σωστά γίνονται.αλλα γιατί δεν κρατάτε τους γονείς σας στο σπίτι σας και τους αφήνετε σε ξένα χέρια?
    Αν πω ότι έχετε και εσείς μια ειδους ευθύνη θα γίνω κακια?
    Εννοείται ειμςι ότι υπέρ της απόδοσης ευθυνών εναντίον των υπευθύνων αλλά γιατί οι γονείς σας να φεύγουν μόνοι σε ένα γηροκομειο?!!!

    1. Ρωτάτε γιατί κάποιοι δεν κρατάνε τους γονείς σπίτι τους. Να σας πω μερικούς λόγους:
      1. Γιατί δουλεύουν 8ωρες. Ποιος θα προσέχει τον ηλικιωμένο 8ωρο εκείνο;
      2. Γιατί κάποιοι ηλικιωμένοι είναι τόσο βαριά, που απαιτούν 24ωρη φροντίδα.
      3. Γιατί το σπίτι έχει δύο κρεβατοκάμαρες και ζουν και μικρά παιδιά εκεί. Πού να φιλοξενήσεις τον ηλικιωμένο που μπορεί να θέλει ιδιαίτερη φροντίδα;
      4. Μια γυναίκα θα πάρει πιο εύκολα σπίτι της τον πατέρα ή τη μητέρα της. Ο άντρας θα φέρει τους γονείς του σπίτι για να τους φροντίσει η γυναίκα του; Άλλαξαν οι εποχές.
      Να έχεις γυναίκα να τον προσέχει; Ρωτήστε γνωστούς σας που το δοκίμασαν στους γονείς τους, να σας πουν τις εμπειρίες τους.
      Από τη στιγμή που υπάρχουν οίκοι ευγηρίας που διαφημίζουν ότι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ηλικιωμένους, αυτό θα έπρεπε να πράττουν με τον καλύτερο τρόπο. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Όσον αφορά το ερώτημα που θέτουν κάποιοι, γιατί αυτοί που είχαν τους γονείς τους εκεί δεν διαμαρτύρονταν στη διεύθυνση, ήταν γιατί προφανώς φοβόντουσαν μην υπάρξουν μετά συνέπειες στους ηλικιωμένους και φυσικά δε θα ήταν και εύκολο να βρεις διαθέσιμη θέση σε άλλο γηροκομείο. Πού αλλού να πας τον ηλικιωμένο; Είναι πολύ δύσκολο να βρεις θέση στο Αννουσάκειο, το οποίο είναι αξιοπρεπέστατο ίδρυμα και εκεί πραγματικά σέβονται τους τροφίμους. Κανείς δεν αφήνει τον γονιό του σε οίκο ευγηρίας ελαφρά τη καρδία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook