Συγκλονίζει η γυναίκα που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη – “Τον φοβάμαι ακόμη και τώρα”

Μια πρώτη δικαίωση για τις τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική κακοποίησή τους αποτελεί, σύμφωνα με τις ίδιες, η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως να τον κρίνουν προφυλακιστέο.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, αποκλειστικά στη Realnews η Σ.Μ., την οποία ο γνωστός ηθοποιός -βάσει του κατηγορητηρίου- προσπάθησε να βιάσει το 2010 μέσα στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη»: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη με την απόφαση προφυλάκισής του. Ανάσανα! Όμως, δεν θα βγω να πανηγυρίσω, ούτε επιθυμώ τη διαπόμπευσή του. Άλλωστε, ο σκοπός μου εξαρχής δεν ήταν η εκδίκηση, αλλά η δίκαιη τιμωρία του. Ο δρόμος βέβαια για την οριστική δικαίωση και την τιμωρία του είναι ακόμα μακρύς…».

Παρόλο που μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεράσει τα όσα βίωσε, λέει πως «δεν τον μισώ. Τον φοβάμαι, όμως, ακόμα και τώρα. Σκοπός μου ήταν να σταματήσει την καθ’ έξιν δράση του! Να σταματήσουν να υπάρχουν θύματα!

Και η τιμωρία του να παραδειγματίσει και όσους νομίζουν ότι μπορούν να πράττουν τα ίδια ατιμωρητί. Ευγνωμονώ από τα βάθη της καρδιάς μου τη Σοφία Μπεκατώρου και στη συνέχεια την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, τη Λένα Δροσάκη και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα και από αυτές πήραμε θάρρος και μιλήσαμε οι υπόλοιπες. Μη σας μπερδεύει ο χρόνος.

Όσο μεγαλύτερος, τόσο μεγαλύτερα και τα τραύματα. Προτρέπω και όσες κοπέλες φοβούνται ακόμα να μιλήσουν, κατανοώντας απόλυτα το πόσο δύσκολο είναι αυτό, να το κάνουν. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το θέατρο, να πνεύσει αέρας ελευθερίας. Κανείς δεν πρέπει να ζήσει τα όσα ζήσαμε εμείς.

Εύχομαι η υπόθεση αυτή να γίνει ασπίδα προστασίας για τους νεότερους ανθρώπους σε όλους τους χώρους εργασίας. Ευχαριστώ τα ΜΜΕ που σεβάστηκαν την επιθυμία μου να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά μου. Η Δικαιοσύνη έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο». Και, όπως επισημαίνει, γνωρίζει ότι «ο δρόμος για την οριστική δικαίωση και την τιμωρία του είναι ακόμα μακρύς…».

Την επιδοκιμασία του για την προφυλάκιση Φιλιππίδη εκφράζει μέσω της «R» και ο συνήγορός της, Ζαχαρίας Σαλούστρος: «Εκφράζω την επιδοκιμασία μου για την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, προέβαινε διαχρονικά και εξακολουθητικά στην εγκληματική αυτή συμπεριφορά με παρόμοιο modus operandi.

Είναι προφανές ότι, πέραν της εξακολουθητικής τέλεσης σοβαρών κακουργημάτων, αποδείχθηκε και τεκμηριώθηκε και ο κίνδυνος τέλεσης από τον ίδιο νέων παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον, που δικαιολογούν και την προσωρινή του κράτηση. Η εντολέας μου νιώθει δικαιωμένη στον αγώνα που κάνει για την τιμωρία του, αλλά και για να τεθεί οριστικό τέλος σε παρόμοιες συμπεριφορές, ασυμβίβαστες με ένα χώρο πολιτισμού, όπου θα έπρεπε να επικρατούν η αρετή και το ήθος, αλλά και για να βρίσκουν τα θύματα τη δύναμη να καταγγέλλουν άμεσα.

Εκφράζω την ελπίδα ότι η υπόθεση αυτή θα είναι η αρχή για να επανέλθουν το θύμα του εγκλήματος και τα συμφέροντά του στο επίκεντρο της ποινικής δίκης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ