Συγκλονίζει Έλληνας του Χονγκ Κονγκ: «Σκοτωνόμαστε για τις μάσκες – Περιμένω να μου στείλουν από την Ελλάδα»

συγκλονίζει-έλληνας-του-χονγκ-κονγκ-992501

Όσο ο κορωνοϊός «επιμένει» και τα θύματά του, όσο και τα κρούσματα, αυξάνονται τόσο ο κόσμος βρίσκεται σε διαρκή φόβο. Στην Κίνα, υπάρχουν πολλοί Έλληνες οι οποίοι ζουν εκεί και όπως λένε η κατάσταση είναι τραγική, λόγω και του ιού αλλά και του τρόμου. Ένας από αυτούς είναι ο Κωνσταντίνος Κούμανης, ο οποίος περιγράφει στο protothema.gr τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ενώ αποκαλύπτει και τραγελαφικά περιστατικά με την εύρεση μασκών. Μάλιστα επισημαίνει ότι το να αγοράσει κανείς μάσκα πλέον είναι πολύ δύσκολο.

«Δεν μπορείς να βρεις μάσκα εύκολα πλέον. Σκοτωνόμαστε για τις μάσκες. Μια γυναίκα, υπάλληλος σε επιχείρηση έκλεψε από τη δουλειά της δεκατέσσερις μάσκες γιατί ήθελε να τις δώσει στην οικογένειά της και στα παιδιά της και την απέλυσαν. Οι Ασιάτες είναι πολύ αυστηροί με αυτά τα πράγματα. Όλοι κυκλοφορούμε με μάσκες και είναι δύσκολο να φοράς την ίδια μάσκα κάθε μέρα. Είναι μιας χρήσης οι μάσκες και μετά τις πετάμε. Πολλά μαγαζιά βάζουν αγγελίες και λένε ότι για πχ αύριο θα σας φέρουμε μάσκες. Και βλέπεις έξω από αυτά τα μαγαζιά τεράστιες ουρές από κόσμο που αγοράζουν κουτιά με μάσκες. Υπάρχει αισχροκέρδια μεγάλη και έχει ξεφύγει η κατάσταση. Όσοι δεν βρίσκουν μάσκες ή δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν βάζουν μαντήλια στο πρόσωπό τους για να προστατευθούν. Εγώ κυκλοφορώ με δύο μάσκες γιατί δεν θέλω να ρισκάρω την υγεία μου».

Όπως αποκαλύπτει έχει ζητήσει από την οικογένειά του να του στείλουν μάσκες από την Ελλάδα αφού στην Κίνα όπως περιέγραψε και πιο πάνω είναι αρκετά δύσκολο πλέον. «Έχω ζητήσει από τα αδέρφια μου και τους γονείς μου να μου στείλουν μάσκες από την Ελλάδα και τις περιμένω. Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, μας έχει πει ότι όσοι περιμένουμε μάσκες από το εξωτερικό από δικούς μας ανθρώπους θα πρέπει να γράφουν επάνω τη λέξη «μάσκα» ώστε να έχει προτεραιότητα το δέμα από το τελωνείο».

Ο τρόμος έχει κυριεύσει τη χώρα της Άπω Ανατολής και όπως λέει ο κ. Κούμανης, ο κόσμος πηγαίνει στη δουλειά του, στα σούπερ μάρκετ για τα είδη πρώτης ανάγκης και μετά στο σπίτι του.

«Ο κόσμος βγαίνει έξω μόνο για να πάει στη δουλειά του, να ψωνίσει τα απαραίτητα και μετά κλείνεται στο σπίτι του. Αποφεύγουμε την πολυκοσμία και τις άσκοπες βόλτες. Εγώ δουλεύω στην «DISNEYLAND» του Χονγκ Κονγκ και μας ειδοποίησαν ότι θα κλείσει για δύο μήνες τουλάχιστον. Έχει μειωθεί πολύ η δουλειά παντού. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά αλλά και να ανοίξουν δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να πάνε. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα του προβλήματος αλλά και δεν αντέχουν έχοντας πολλές ώρες τη μάσκα στα προσωπάκια τους», επισημαίνει στο protothema.gr ο Κωνσταντίνος Κούμανης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook