Συγκλονιστικό βίντεο: Φάλαινα χτυπά το κεφάλι της σε τζάμι ενυδρείου έπειτα από 12 χρόνια σε απομόνωση

συγκλονιστικό-βίντεο-φάλαινα-χτυπά-τ-1508831

Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει τη φάλαινα όρκα, Κίσκα, που ζει εδώ και 12 χρόνια σε απομόνωση, και, τρελαμένη ίσως από τη μοναξιά που αισθάνεται, χτυπά το κεφάλι της σε πισίνα ενυδρείου. Η Κίσκα ζει κλεισμένη στο ενυδρείο MarineLand στο Οντάριο του Καναδά και είναι περίπου 45 ετών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Sun, την είχαν αιχμαλωτίσει στα νερά της Ισλανδίας το 1979 και έκτοτε ζει σε αιχμαλωσία ενώ από το 2011 είναι μόνη της.

Τον Ιούνιο, οι κάμερες της εγκατάστασης την κατέγραψαν να κάνει αρχικά κύκλους μέσα στη δεξαμενή, και στη συνέχεια να χτυπά με δύναμη το κεφάλι της πάνω στα γυάλινα τοιχώματα από όπου μπορούν να τη δουν οι επισκέπτες. Μετά φαίνεται να διαγράφει ξανά κύκλους και μπροστά σε έκπληκτους επισκέπτες να χτυπά ξανά το κεφάλι της.

Ένας ακτιβιστής κατά της κράτησης των ζώων (και πρώην εργαζόμενος στο ενυδρείο), ο Φιλ Ντέμερς είχε καταγράψει την όρκα να χτυπά το κεφάλι της στο τοίχωμα και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά που επιδεικνύει οφείλεται, σύμφωνα με το ακτιβιστή, στα σοβαρά -σωματικά και ψυχικά- προβλήματα που έχει προκαλέσει η αιχμαλωσία σε ένα περιβάλλον χωρίς κανένα ερέθισμα. Οι φάλαινες είναι εξαιρετικά κοινωνικά ζώα και η απομόνωση τις καταρρακώνει.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook