Συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ σε σχολεία της Κρήτης

συγκλονιστική-μαρτυρία-μητέρας-για-τ-1143296

Μια συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας μαθητή – που μίλησε με αλλοιωμένη φωνή – περιγράφει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά συγκροτήματα αλλά και τον τρόπο που ορισμένοι βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν μέσα σε αυτά αλκοόλ αλλά και ναρκωτικές ουσίες, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV.

Η μητέρα κάνει λόγο για σχολεία χωρίς φύλαξη που γίνονται εύκολοι χώροι δραστηριότητας για επιτήδειους που θέλουν να πλασάρουν μέσα σε αυτά κάθε είδους ουσία.

Δυστυχώς, το θέμα, όπως τονίζει η γενναία μητέρα, είναι ταμπού και για την ίδια την σχολική κοινότητα υπό το φόβο στιγματισμού του σχολείου από περιστατικά που αφορούν καταστάσεις μέθης μαθητών αλλά και γενικότερα διακίνηση ουσιών.

Όπως τονίζει στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής», τα περιστατικά που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητα είναι ελάχιστα μιας και η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο άσχημη.

Οι έφηβοι όπως τονίζει είναι περισσότερο ευάλωτοι μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας της προς γονείς και εκπαιδευτικούς να έχουν τα μάτια τους 14 και να επιτηρούν με διακριτικότητα την συμπεριφορά των παιδιών τους.

Στο κοινωνικό πρόβλημα που καταγράφεται στη σχολική κοινότητα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης, καλώντας την πολιτεία να βοηθήσει στην ουσιαστική θωράκιση των σχολικών συγκροτημάτων.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: 

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook