Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο – Τα δάκρυα για τους γονείς του

συγκλονιστική-κατάθεση-ψυχής-από-τον-1426592

«Θέλω να αφήσω και εγώ το δικό μου λιθαράκι στην Εκκλησία της Κρήτης, τον κλήρο και τον λαό», τόνισε μιλώντας χθες, Μεγάλη Δευτέρα, στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV, o Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

Σε μια συνέντευξη από καρδιάς, ο ποιμενάρχης του νησιού μίλησε για τις πρώτες μέρες της διακονίας του στα ηνία της τοπικής Εκκλησίας, για τις πρώτες εμπειρίες του, το όραμά του, αλλά και την τεράστια αγάπη που έχει λάβει από τους απλούς ανθρώπους αυτού του τόπου. Μάλιστα, ο ποιμενάρχης της Κρήτης αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, αλλά και σε αυτό το οποίο τον ώθησε να αφιερωθεί στον Θεό.

Με σκυμμένο το κεφάλι και με δάκρυα συγκίνησης μετά από ένα βίντεο στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Ώρα Αιχμής» για τα παιδικά του χρόνια, ο ποιμενάρχης του νησιού κάνοντας μια παύση συγκίνησης μιλά για τους γονείς του.

Τους ανθρώπους στους οποίους χρωστά όλη του την ύπαρξη. Στο ερώτημα τι μήνυμα τους στέλνει με δάκρυα στα μάτια, λέει χαρακτηριστικά. «Θα ήθελα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με αφιέρωσαν στην εκκλησία, γιατί δεν στάθηκαν εμπόδιο σε αυτό που ήθελα να γίνω» και συνεχίζει: «Γιατί συζήτησαν μαζί μου σε ένα ελεύθερο διάλογο για την επιλογή μου».

Η συγκίνηση βρίσκεται στα ύψη, όταν ο ιεράρχης αναφέρεται στην μητέρα του «η μητέρα μου έφυγε ένα μήνα μετά την μοναχική μου κουρά σε ηλικία μόλις 62 ετών». Μάλιστα για τον ίδιο ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστεί την απώλεια των γονιών του «όταν ο θεός μου τα στέρησε όλα τότε μου τα έδωσε και όλα πατέρας μου έγινε ο ίδιος μητέρα μου η Παναγία, γονείς και αδέλφια μου όλοι οι άνθρωποι».

Μάλιστα στην διάρκεια της εκπομπής, ενάμιση μήνα μετά την τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρίου Ευγενίου, υπήρξε επικοινωνία με την πρώτη ξαδέλφη του, κυρία Χρυσούλα Αντωνοπούλου, η οποία στέλνει ευχές αγάπης προς το πρόσωπο του. Η κυρία Αντωνοπούλου έκανε λόγο για ένα χαρισματικό παιδί ενώ περιέγραψε στιγμές από τα παιδικά του χρόνια.

Η αγαπημένη ξαδέλφη του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης έδειξε μάλιστα φωτογραφίες της εποχής εκείνης, με τον αρχοντικό όπως μας περιέγραψε πατέρα του αλλά και την υπέροχη μητέρα του.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook