Συγκλονιστική ιστορία: Ηλικιωμένο ζευγάρι «έφυγε» μαζί παραμονή Χριστουγέννων

συγκλονιστική-ιστορία-ηλικιωμένο-ζε-788852

Την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, τα οποία εκτιμάται ότι ήταν παθολογικά, ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου από το οποίο διατάχθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Νεκρό βρέθηκε την Δευτέρα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στα Άνω Λεχώνια, που βιοποριζόταν με τη συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Η 74χρονη γυναίκα και ο 68χρονος άνδρας της, εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι από την κοινωνική λειτουργό του προγράμματος, που παραμονή Χριστουγέννων επισκέφτηκε τους ηλικιωμένους για να δει τις ανάγκες τους για τις γιορτές.

Στο σημείο κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σπίτι μετέβησαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε τον θάνατο και των δύο ηλικιωμένων που φαίνεται ότι βρίσκονταν στο κρεβάτι ξαπλωμένοι όταν συνέβη το μοιραίο, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έλεγξαν κάθε στοιχείο προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας όπως και τελικά συνέβη.

Την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, τα οποία εκτιμάται ότι ήταν παθολογικά, ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου από το οποίο διατάχθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηλικιωμένο ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και ήταν μόνο στη ζωή χωρίς καμία βοήθεια από τον έξω κόσμο από τον οποίο ήταν αποκομμένο με δική του επιλογή. Ετσι οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» το επισκέπτονταν σε καθημερινή βάση εδώ και ένα χρόνο καθώς οι ηλικιωμένοι χρειάζονταν βοήθεια.

Όμως, η γυναίκα είχε πέσει πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σκελετωθεί, τόσο με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμη και να σιτιστεί. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος τις άλλαζαν πάνες και τη βοηθούσαν για το φαγητό σε ένα σπίτι όπου οι συνθήκες ήταν πραγματικά άθλιες καθώς στα πατώματα κυκλοφορούσαν πλέον σκουλήκια.

Ο άνδρας ήταν καλύτερα στην υγεία του, όμως αντιμετώπιζε και εκείνος προβλήματα. Κανένας από τους δύο τους δεν είχε καμία άλλη βοήθεια από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.

Το άγγελμα του θανάτου τους χθες σκόρπισε απέραντη θλίψη στα Άνω Λεχώνια όπου οι κάτοικοι έβλεπαν τις δυσκολίες που υπήρχαν, αλλά πραγματικά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν, καθώς οι ηλικιωμένοι ήταν από μόνοι τους αποκομμένοι κοινωνικά.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook