Συγκλονιστική φωτογραφία: Στρατιώτης παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε πυροσβέστη

συγκλονιστική-φωτογραφία-στρατιώτη-1262783

Στην άνιση αναμέτρηση με τις φλόγες, στα μέτωπα της πυρκαγιάς από την Αρχαία Ολυμπία ως τη Βαρυμπόμπη και την Εύβοια, αλλά και σε κάθε φωτιά που καίει τις τελευταίες μέρες στη χώρα έχουν ριχτεί οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Το προσωπικό του Στρατού με επίγεια και εναέρια μέσα συνδράμει στο έργο της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στην προσπάθεια να εκκενωθούν οικισμοί και να ελεγχθούν τα μέτωπα της φωτιάς.

Στις εικόνες από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών, ένστολοι συμβάλουν στην κοπή δέντρων και τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, στην κατάσβεση εστιών από εδάφους, πλάι στους πυροσβέστες, αλλά και από αέρος με ελικόπτερα Σινούκ.

Μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων προετοίμασαν τα ελικόπτερα προκειμένου να μπορούν να συλλέξουν νερό και να πραγματοποιήσουν ρίψεις πάνω από τις πυρκαγιές, ενώ οι εικόνες από αέρος μπροστά στις φλόγες και τους καπνούς είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Στρατιώτης και πυροσβέστης σε επιχείρηση κατάσβεσης

Εκείνο το φωτογραφικό καρέ που κεντρίζει ωστόσο το ενδιαφέρον, είναι η στιγμή που άνδρας του στρατού παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε πυροσβέστη, ο οποίος έχει επιστρέψει μόλις από το μέτωπο μιας πυρκαγιάς.

e-daily.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook