Σύγκλινο με άγρια χόρτα

Το σύγκλινο είναι παραδοσιακό αλλαντικό από χοιρινό κρέας που τρώγεται συνήθως τηγανητό σαν μεζές. Σε αυτή τη συνταγή το συνδυάζουμε με τσιγαριαστά άγρια χόρτα, δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο μεζέ.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:50′

από τη Σιμόνη Καφίρη

Υλικά
1 κιλό χόρτα διάφορα*
300γρ. σύγκλινο σε μικρούς κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή κονκασέ
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Καθαρίζετε τα χόρτα και τα πλένετε. Τα στραγγίζετε καλά.

Ζεσταίνετε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σύγκλινο και το σοτάρετε για μερικά λεπτά.

Ρίχνετε και τα χόρτα και τα ανακατεύετε όλα μαζί με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την ντομάτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να γίνουν τα χόρτα.

Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα αφού κρυώσει λίγο.

Tips
Κατάλληλα χόρτα για το νησιώτικο αυτό φαγητό είναι τα σέσκουλα, ή τα προβάσια (άγρια χόρτα που φύονται στις Κυκλάδες), παπούλες ή άλλα χόρτα.

olivemagazine.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ