Σύγκλινο με άγρια χόρτα
Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζουμε το παραδοσιακό σύγκλινο με τσιγαριαστά άγρια χόρτα, δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο πιάτο.
από τη Σιμόνη Καφίρη
Έτοιμο σε 50′
Υλικά
1 κιλό χόρτα διάφορα
300γρ. σύγκλινο σε μικρούς κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή κονκασέ
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα χόρτα και τα πλένετε. Τα στραγγίζετε καλά.
Ζεσταίνετε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σύγκλινο και το σοτάρετε για μερικά λεπτά.
Ρίχνετε και τα χόρτα και τα ανακατεύετε όλα μαζί με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την ντομάτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να γίνουν τα χόρτα.
Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα αφού κρυώσει λίγο.
olivemagazine.gr