Συγκινητική η ανταπόκριση των Χανιωτών για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας | Video + Photos

συγκινητική-η-ανταπόκριση-των-χανιωτ-1638614

Την αλληλεγγύη τους και την ανθρωπιά τους έδειξαν για μια ακόμη φορά οι Χανιώτες, στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Μετά από κάλεσμα της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και των ενοριών αυτής αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα σταλούν απόψε το βράδυ με Χανιώτικη μεταφορική εταιρεία.

«Υπήρξε μια άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της  Μητρόπολης μας. Καθένας με τον δικό του τρόπο, με την δική του στέρηση, προσπαθούμε να βοηθήσουμε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν την ανάγκη μας. Δε μας ενφιαφέρει ποια είναι η θρησκεία, η γλώσσα και το παρελθόν τους», τόνισε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.Δαμασκηνός.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, συγκεντρώθηκαν δυο καρότσες φορτηγών με τα απαραίτητα είδη.«Αυτή η βοήθεια πιστεύω να είναι ουσιαστική για να ανακουφίσει τη ζωή τους. Μακάρι να πιάσει τόπο αυτή η προσπάθεια, είμαι σίγουρος γι’ αυτό« δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογερής.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και την αποστολή τους προς τους πληγέντες από τον φονικό σεισμό κατοίκους της Τουρκίας και της Συρίας.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, πρωτίστως τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας κ Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό και τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Εικοσιδέκα, αλλά και όλους τους κληρικούς και πιστούς των Ενοριών που πρωτοστάτησαν σε αυτή την προσπάθεια, όπως και κάθε ένα χωριστά από τους εκατοντάδες πολίτες που πέρασαν από το Πνευματικό Κέντρο και άφησαν τη βοήθειά τους.

Η συνολική ποσότητα που συγκεντρώθηκε ειδών διατροφής, ρουχισμού, λευκών ειδών και ειδών ύπνου ήταν αρκετή ώστε να γεμίσει δύο νταλίκες.

Επίσης ο κ. Καλογερής θέλει να ευχαριστήσει αλλά και να συγχαρεί και τους υπαλλήλους και απασχολούμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων κατά την υποδοχή, τον διαχωρισμό και την τακτοποίηση των ειδών στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το προσωπικό του Πνευματικού Κέντρου Χανίων για την υποστήριξή του, την ΑΝΕΚ που, για άλλη μια φορά, προσέφερε γενναιόδωρα την δωρεάν μεταφορά των ειδών στην Αθήνα, την Μεταφορική Εταιρία ΖΑΝΙΔΑΚΗ, την επιχείρηση Χοντρικού και Λιανικού Εμπορίου Ειδών Συσκευασίας CHANIA PACK, και το Σωματείο Αρωγής Αναξιοπαθούντων ΠΑΓΚΟΙΝΙΑ Χανιών.

Η ανταπόκριση όλων ήταν πρωτοφανής και αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι το αίσθημα αλληλεγγύης είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στην Κοινωνία των Χανίων, ενώ και η καλή συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Φορέων μπορεί να επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook