Συγκινητικές στιγμές στα Δικαστήρια των Χανίων: Ζητούν μονιμοποίηση 69 εργαζόμενες του ΔΟΚΟΙΠΠ | Photos+Video

συγκινητικές-στιγμές-στα-δικαστήρια-1443117

Στο πλευρό των εργαζομένων πολιτικά, διοικητικά και νομικά στάθηκε η Δημοτική Αρχή προκαλώντας συγκίνηση στις 69 συμβασιούχες.

Συζητήθηκε το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου Χανίων η αγωγή 69 συμβασιούχων στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων με την οποία ζητούν την μονιμοποίησή τους καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Πρόκειται για πάνω από το 55% του προσωπικού που απασχολείται στους 13 παιδικούς σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, τραπεζοκόμους, εργοθεραπεύτριες, καθαρίστριες και διοικητικούς υπαλλήλους,  πολλές από τις οποίες εργάζονται περισσότερα από 20 χρόνια!

Στο πλευρό των εναγουσών στάθηκε ο Δήμος Χανίων, με τον Δήμαρχο Χανίων και τον πρόεδρο του οργανισμού να καταθέτουν υπέρ του να γίνει δεκτή η αγωγή.

«Ακόμα και σήμερα, για να παραστούν εδώ ενώπιον σας οι ενάγουσες, υπάρχουν σταθμοί που υπολειτουργούν ή που δεν λειτουργούν καθόλου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης και προσέθεσε: «Αυτό από μόνο του βαραίνει ιδιαίτερα» υποστηρίζοντας πως η χρησιμότητά των εργαζομένων αυτών είναι μέγιστη για το κοινωνικό σύνολο. «Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα πρέπει να έχουν μια σταθερή θέση εργασίας» ανέφερε ενώ σε σχετική ερώτηση του Προέδρου απάντησε πως εάν λυθεί η εργασιακή τους σχέση, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. 

Σημείωσε μάλιστα πως η μισθοδοσία τους δεν επιβαρύνει τον Δήμο Χανίων αφού γίνεται μέσα από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ευτύχης Δαμιανάκης σημείωσε: «Θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ σοβαρό αίτημα να καταδείξουμε την ανάγκη ύπαρξης σταθερών εργασιακών σχέσεων των συγκεκριμένων εργαζομένων» τονίζοντας πως μετά από δική του πρωτοβουλία όλες οι παρατάξεις συνυπέγραψαν το συγκεκριμένο αίτημα.

Η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ του ν. Χανίων, Αθηνά Γιαννουλάκη, τόνισε πως οι ενάγουσες «είναι όμηροι σχεδόν 20 χρόνια, δηλαδή έχουν συμβάσεις ορισμένοι χρόνου για τόσα χρόνια. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και περιμένουμε από το δικαστήριο να τους δικαιώσει».

Ως μάρτυρας εξετάστηκε και πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Στέλιος Βαλυράκης, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε «Εύχομαι αυτή η ιστορία να έχει αίσιο τέλος, γιατί χωρίς αυτές τις εργαζόμενες δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι μισές και παραπάνω από τις δομές που εξυπηρετούν».

zarpanews.gr

4 thoughts on “Συγκινητικές στιγμές στα Δικαστήρια των Χανίων: Ζητούν μονιμοποίηση 69 εργαζόμενες του ΔΟΚΟΙΠΠ | Photos+Video

  1. ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook