Συγκίνηση στην παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς: Ο πατέρας του άτυχου Σπύρου παρήλασε δίπλα στους Εύζωνες | Video

συγκίνηση-στην-παρέλαση-της-προεδρικ-818038

Στη μνήμη του 24χρονου Εύζωνα Σπύρου Θωμά, που πέθανε ξαφνικά λίγες ώρες μετά τη βάρδιά του στον Άγνωστο Στρατιώτη, την περασμένη Πέμπτη, ήταν αφιερωμένη η χθεσινή παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς μπροστά από τη Βουλή.

Ένα 24ωρο μετά την κηδεία του νεαρού Εύζωνα, ο πατέρας του, Χρήστος βρέθηκε στην Αθήνα για την καθιερωμένη Κυριακάτικη παρέλαση των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύει το thecaller.gr, ο κύριος Χρήστος παρήλασε και ο ίδιος δίπλα στους Εύζωνες.

Στο τέλος της παρέλασης και αφού οι Εύζωνες επέστρεψαν στη βάση τους, αναφώνησαν «Αθάνατος» και τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τον Σπύρο Θωμά.

Δείτε το βίντεο:

Σπαραγμός στην κηδεία του 24χρονου – Το «αντίο» του τραγικού πατέρα

«Σε ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι των 25 ετών και όσα μας πρόσφερες».

Με αυτά τα λόγια ο πατέρας του Σπύρου Θωμά, αποχαιρέτησε χθες το παιδί του μην μπορώντας και ο ίδιος να πιστέψει τον χαμό του. Με φωνή τρεμάμενη από τη συγκίνηση είπε ότι ο Σπύρος πετύχαινε όλους τους στόχους που έβαζε στη ζωή του. Ένας όμως έμεινε ανεκπλήρωτος. Η θητεία του στην προεδρική φρουρά. «Τώρα θα είσαι φρουρός στους ουρανούς, ίσως η Παναγία σε είχε περισσότερο ανάγκη από εμάς».

Η κηδεία έγινε σε κλίμα οδύνης. Πάνω από το φέρετρο του γιού της που ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, στεκόταν η μητέρα του, Νίκη Γιάχου, ενώ συντετριμμένος ήταν και ο αδελφός του.

Συγκινητικός και παρηγορητικός ήταν ο λόγος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, που εξήρε την προσωπικότητα και την πορεία ζωής του Σπύρου Θωμά, όπως αναφέρει το thebest.gr. «Ήσουν ένα παλικάρι της Πάτρας που σε αγάπησε όλη η Ελλάδα. Σήμερα, μαζί με την Πάτρα, είναι όλη η Ελλάδα εδώ και σε αγκαλιάζει και σε κατασπάζεται», είπε με σπασμένη φωνή, ο Μητροπολίτης.

Πηγή: thecaller.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook