Συγκίνηση για τον θάνατο του «φούρναρη της Κω» που βοηθούσε πρόσφυγες

συγκίνηση-για-τον-θάνατο-του-φούρναρ-814590

Θλίψη έχει σκορπίσει στο Πανελλήνιο – και ίσως όχι μόνο – η είδηση του θανάτου του φούρναρη από την Κω, ο οποίος μοίραζε ψωμί στους πρόφυγες. Για τον λόγο αυτό μάλιστα είχε τιμηθεί από την Κομισιόν.

Ο φούρναρης Δημήτρης Αρβανικάτης πέθανε σε ηλικία 77 ετών, με τον πολιτικό κόσμο αλλά και άλλες προσωπικότητες να τον αποχαιρετούν, «ευχαριστώντας» τον για την προσφορά του.

Ο Δήμαρχος της Κω τονίζει πως «Ο Διονύσης δεν ήταν “ο Φούρναρης της Κω”, όπως τον αποκαλούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Διονύσης ήταν η ίδια η Κως. Η Κως των εργατικών ανθρώπων, που ξέρουν να δημιουργούν μέσα από το μόχθο και την προσπάθεια.

Η Κως που ξέρει να δουλεύει, να δημιουργεί και να μοιράζει αγάπη. Η Κως των καλών ανθρώπων που έχουν ψηλά αξίες όπως η οικογένεια και η ανθρωπιά. Οι σκέψεις οι δικές μου αυτή την ώρα είναι κοντά στην οικογένειά του, στην οποία εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Σχοινάς: Ευρώπη είναι ο φούρναρης της Κω

«Καλό ταξίδι Διονύση Αρβανιτάκη, παντοτινό σύμβολο μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας που νοιάζεται τους αδύναμους», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στην ίδια ανάρτησή του ο κ. Σχοινάς υπενθυμίζει και τη δήλωση που είχε κάνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Ευρώπη είναι ο φούρναρης της Κω που μοιράζει το ψωμί του στους πρόσφυγες και στις πεινασμένες ψυχές».

Σπυράκη: Ο δικός μας φούρναρης της Κω

Σε ανάρτησή της στο twitter, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής, έγραψε πως «ο Διονύσης Αρβανιτάκης τιμήθηκε με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη απο το Ευρωκοινοβούλιο.

Δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες. Το παρέλαβα εκ μέρους του. Ήταν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για Ευρωπαίους πολίτες, όπως ο δικός μας φούρναρης στην Κω».

newsit.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook