Συγκινεί ηλικιωμένη που κοιμάται με τον σκύλο της στο καμένο της σπίτι: «Ήρθα στα 30 και είμαι 92»

συγκινεί-ηλικιωμένη-που-κοιμάται-με-τ-1272065

Μία 92χρονη γυναίκα που έχασε το σπίτι της στη φωτιά της Βαρυμπόμπης, δεν φεύγει από το σημείο γιατί ζει εκεί πάνω από 60 χρόνια. Συγκινεί η ίδια αλλά και οι γείτονες που στέκονται δίπλα της και τη βοηθούν.

Στα συντρίμμια ζει μία 92χρονη, η οποία έχασε το σπίτι της στην καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη στις αρχές Αυγούστου.

Η γυναίκα μένει στην αυλή του σπιτιού της και κοιμάται σε ένα ράντζο, και μαζί της έχει τον σκύλο της, ενώ ένας εθελοντής πυροσβέστης τη βοηθάει σε αυτή τη δύσκολη καθημερινότητά της.

«Το αγαπάω αυτό το μέρος. Έζησα εδώ. Δεν μπορώ να ζήσω πουθενά αλλού. Ήρθα 30 χρονών και είμαι τώρα 92» δηλώνει η ίδια στον ΑΝΤ1, εξηγώντας τον λόγο που παραμένει στο πλέον κατεστραμμένο της σπίτι.

Σύμφωνα με την ίδια, έχουν προσφερθεί να τη βοηθήσουν πάρα πολλοί, αλλά δεν θέλει.

Για το αν έχει κάποιο δικό της πρόσωπο που μπορεί να τη βοηθήσει, η 92χρονη κα Άννα λέει πως «να με φιλοξενήσουν, να φάω, να κοιμηθώ έχω. Αλλά αρνούμαι να πάω, δεν θέλω».

Για τον χειμώνα που έρχεται και το τι θα γίνει η ίδια λέει πως «κάτι θα γίνει. Δεν θα καθίσω στο κρύο. Θα πάω σε συγγενείς».

Μάλιστα, η γυναίκα αναφέρει πως τρόφιμα της πηγαίνει ο Ερυθρός Σταυρός, ενώ για την κρατική αποζημίωση δηλώνει ότι έχει κάνει αίτηση και «δεν ξέρω πότε θα τα πάρουμε. […]

Αν φτάσουνε, καλώς, εγώ δεν θέλω ούτε κουζίνες ούτε τίποτα. Θέλω αυτά τα λεφτά να τα «ρίξω» στη σκεπή».

Ο εθελοντής πυροσβέστης που βρίσκεται δίπλα της από την πρώτη στιγμή, δηλώνει ότι «είμαστε μαζί από το πρώτο λεπτό πριν καούν όλα. Ήμασταν εδώ γιατί είμαι γείτονας. Δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε το σπίτι της κας Άννας γιατί δεν είχαμε νερό. Ό,τι κάναμε, με κουβάδες το κάναμε. Από εκεί και πέρα μπορούμε, όμως, να τη βοηθήσουμε για να το ξαναστήσει. Ο καθένας ό,τι μπορεί βέβαια.

Κι αυτό κάνουμε. Τώρα μαζεύουμε συσκευές, φαγητά, νερά, οτιδήποτε χρειάζεται, και κοιτάμε να φτιάξουμε το σπίτι με χορηγίες. Ό,τι μπορεί να δώσει ο καθένας. […] Έχουμε κι άλλους γείτονες εδώ που τη στηρίζουν την κα Άννα. Εγώ περνάω, όμως, κάθε μέρα για ό,τι χρειάζεται και μπορώ να της προσφέρω».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως η 92χρονη δεν θέλει να φύγει από εκεί γιατί φοβάται μήπως της κλέψουν τα πράγματά της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook