Συγκινεί γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης που γράφει για τη μητέρα του

συγκινεί-γνωστός-κρητικός-καλλιτέχν-809694

Για την αγαπημένη του μητέρα που έχασε πριν λίγο καιρό γράφει ο γνωστός κρητικός καλλιτέχνης Λουδοβίκος των Ανωγείων κατά κόσμον Γεώργιος Δραμουντάνης. Συγκεκριμένα γράφει τα εξής στην «Ανωγή».

“Οι βιόλες σου μυρίζουνε και κάθε μέρα ανθούνε

εσύ σαι που σταμάτησες τα χρόνια να περνούνε “

Είχε πει ο Αριστείδης Χαιρέτης κάποτε στη μάνα μας Λουλουδιά. Γεννημένη το 1920 ευτύχησε να φτάσει με καθαρό μυαλό στα 98  της χρόνια. Όλη της η ζωή ένας αγώνας, περβόλι, αμπέλι, σπίτι.Ερχόταν από την εξοχή θυμούμαι κουρασμένη, ιδρωμένη, με ηλιοκαμένο πρόσωπο με την άσπρη μπολίδα στο κεφάλι και κρατούσε ένα μάτσο άγρια ρόδα που τα έβαζε σε ένα ποτήρι στο τραπέζι.Υπήρξε αισιόδοξος και δοτικός χαραχτήρας. “Άμα δεν έχεις ανοιχτή τη χέρα σου δεν μπαίνει πράμα μέσα “έλεγε.

Μεταπολεμική μάνα, μεγάλωσε μαζί με τον αγαπημένο μας πατέρα Βασίλη έξι παιδιά μέσα στις δύσκολες συνθήκες της εποχής, όπως έκαναν και τόσες άλλες μητέρες των Ανωγείων.Στις 10 του Φλεβάρη κλείνει ένας χρόνος που έφυγε..

Η απουσία της έχει γλυκιά θλίψη. Αλλά τη μάνα είτε την έχεις είτε δεν την έχεις θα είναι πάντα εκεί.

Το μνημόσυνο θα γίνει στα Ανώγεια στον ναό του Αη Γιώργη, 9 Φεβρουαρίου, Σάββατο το πρωί επειδή την  Κυριακή θα γίνει συλλείτουργο του Αγίου Χαραλάμπου στον Ιερό ναό της Παναγίας.

Από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook