Συγκέντρωση στα Χανιά ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

συγκέντρωση-στα-χανιά-ενάντια-στο-πολ-941424

Η Ταξική Πορεία καλεί σε συγκέντρωση καταγγελίας, την Πέμπτη 24 Οκτώβρη στις 7.30μ.μ στην πλ. Νέων Καταστημάτων, ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που, όπως αναφέρουν, δίνει τη χώρα και τους εργαζόμενους βορά στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η  ΝΔ, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στη δουλειά και στη ζωή.  Όλη η χώρα μετατρέπεται σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη. Όλοι και όλα πρέπει να υπηρετούν την «ανταγωνιστικότητα» τα κέρδη των «επενδυτών», την λεγόμενη ανάπτυξη. Χτυπάνε τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ενώ απελευθερώνουν την ελαστική εργασία.

Το «αναπτυξιακό» τερατούργημα, που βρίσκεται για ψήφιση στη Βουλή, επιχειρεί να τσαλαπατήσει κάθε δυνατότητα οργάνωσης, συγκρότησης, αγώνα, αντίστασης, διεκδίκησης των εργαζομένων. Θέλουν να φακελώσουν ηλεκτρονικά τα σωματεία και τα μέλη τους, να καταργήσουν τη δυνατότητα λήψης οποιασδήποτε απόφασης για κινητοποιήσεις και ιδιαίτερα για απεργία, να βάλουν για τα καλά το κράτος και την εργοδοσία μέσα στα συνδικάτα. Για το σκοπό αυτό οι κυβερνώντες αξιοποιούν τα πεπραγμένα και τη γραμμή της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας των αστικών δυνάμεων αλλά και τις “βοήθειες” του κάθε λογής ρεφορμιστικού αναχώματος.

Οι απεργίες στις 24/9και 2/10 έδειξαν τις διαθέσεις των εργαζομένων, αλλά και την

υπονομευτική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών και των ρεφορμιστών για να μην

ξεδιπλωθούν οι αναγκαίοι αγώνες. Ο εργαζόμενοι όμως δεν έχουν άλλο δρόμο απ’ αυτό της οργάνωσης και της αντίστασης, της υπεράσπισης του δικαιώματος της απεργίας και του αγώνα. Να ζωντανέψουν ξανά τη συλλογική δράση, την εμπιστοσύνη στους αγώνες, το συνδικαλιστικό κίνημα, κόντρα στις συνδιαχειριστικές αυταπάτες, να αναδείξουν τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων και τα δίκαια του λαού και της νεολαίας. Για να ανατραπεί η πολιτική της εξάρτησης, της καταστροφής και της εξαθλίωσης, που προωθείται μέσα και από το πολυνομοσχέδιο-τερατούργημα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook