Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΝΑΝΠ για τους αιχμάλωτους ναυτικούς στο Τζιμπουτί | Photos + Video

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στο-υνανπ-γ-974783

Το τελευταίο τους ίσως «χαρτί» για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, να «ξυπνήσουν» την αδιαφορία της κυβέρνησης, ώστε πέρα από τα λόγια, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για να φέρουν πίσω στην Ελλάδα τους 4 Έλληνες ναυτικούς, που επί πέντε 5 μήνες στο Τζιμπουτί κρατούνται όμηροι των χρεών του πλοιοκτήτη Αλέξανδρου Τσάκου, θα «παίξουν» την Τρίτη συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι ναυτικοί αλλά και απλοί συμπολίτες μας.

Οι κραυγές αγωνίας των άρρωστων και εξουθενωμένων ναυτικών μας από τα δύο εμπορικά πλοία, «Αρίμπας» και «Πτολεμαίος» δεν έφτασαν από το Τζιμπουτί στα αυτιά της Κυβέρνησης ή δεν την συγκίνησαν τόσο, ώστε να βοηθήσουν στον επαναπατρισμό των ναυτικών, όπως έπραξαν αντίστοιχα ξένες κυβερνήσεις για τους δικούς τους ναυτικούς,.

Έτσι αύριο Τρίτη 25/02 στις 11:00 όλοι μαζί θα ενώσουν τις φωνές τους έξω από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να διαμαρτυρηθούν, αλλά και να μιλήσουν με τους αρμόδιους, ώστε παρά τα εμπόδια που επικαλούνται, να φροντίσουν για τον άμεσο επαναπατρισμό των Ελλήνων ναυτικών, όπως έφεραν στην Ελλάδα πριν από περίπου δύο μήνες, τον 5ο ναυτικό που βρίσκονταν μαζί τους στο Τζιμπουτί.Μάλιστα όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην νέα επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν στις 21 Φεβρουαρίου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, «εχοντας εξαντλήσει όλα τα μέσα άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου για το συγκεκριμένο θέμα (κατάθεση γραπτής ερώτησης στις 12 Δεκεμβρίου 2019, υποβολή επίκαιρης ερώτησης προς τον ΥΠΕΞ και συζήτηση της στις 13 Ιανουαρίου 2020 και υποβολή επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συζήτηση της στις 3 Φεβρουαρίου 2020), κρίνεται σκόπιμο να ενημερωθεί και να δράσει άμεσα ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, με δεδομένο ότι η ζωή των τεσσάρων ναυτικών βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο».Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μπουγιούκας, Α’ μηχανικός είναι στο νοσοκομείο με διπλό by pass και ενώ χρήζει άμεσης επέμβασης, του έχουν πάρει το διαβατήριο, για να μην το σκάσει.  Η πίεση του β’ μηχανικού Δημήτρη Φάλκου έχει φτάσει 21 και παρά την επίσκεψη του γιατρού στο πλοίο, που του έδωσε χαρτί για κατεπείγουσα εισαγωγή στο νοσοκομείο, εδώ και 9 μέρες οι αρχές του Τζιμπουτί, του απαγορεύουν να βγει από το πλοίο. Και οι άλλοι δύο ναυτικοί μας όμως, είναι ψυχολογικά ράκη, που μες στην απελπισία τους και τις άθλιες συνθήκες που επιβιώνουν, κοντεύουν να τρελαθούν, αφού πολλές άσχημες σκέψεις περνάνε από το μυαλό τους.

» Η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Η Ελλάδα μας εγκατέλειψε. Εκπέμπουμε SOS» εκλιπαρεί μέσα από το νοσοκομείο ο α’ μηχανικός, Γεώργιος Μπουγιούκας, έπειτα από 165 μερόνυχτα αιχμαλωσίας στο Τζιμπουτί.

Κι όλα αυτά επειδή ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Τσάκος χρωστάει ένα μεγάλο ποσό στο Τζιμπουτί. Μάλιστα όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο κείμενο της σχετικής ερώτησης προς τον κ. Γεραπετρίτη «το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκο από το γεγονός ότι τα αρμόδια Υπουργεία που προαναφέρθηκαν δεν ασχολούνται καθόλου με τις ευθύνες του εφοπλιστή Αλέξανδρου Τσάκου, ο οποίος παρόλο που έχει χρεοκοπήσει την συγκεκριμένη offshore φαίνεται να διαθέτει ενεργή επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα, η ασφαλιστική εταιρία, P&I Club, η οποία σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις θα έπρεπε να βρει άμεσα πλήρωμα αντικατάστασης, μέχρι σήμερα αρκείται στο να παρέχει το ελάχιστο της τροφής στους ναυτικούς, οι οποίοι επικοινωνούν με τις οικογένειές τους και διαβιούν σε αυτό το περιβάλλον, χάρη στις ανθρωπιστικές ευαισθησίες και τις προσπάθειες της επίτιμης προξένου της Ελλάδας στο Τζιμπουτί».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook