Συγγραφή νέων έργων θα ζητήσει από καλλιτέχνες ο Δήμος Χανίων – Έρχονται τα «Ανοιχτά Πανιά»

συγγραφή-νέων-έργων-θα-ζητήσει-από-καλ-1176194

Νέα έργα που θα μπορούν να ενταχθούν στο πολιτιστικό του πρόγραμμα, θα ζητήσει από τους τοπικούς καλλιτέχνες ο Δήμος Χανίων, όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, το πρωί της Τετάρτης στον Zarpa Radio 89,6 και τον Δημήτρη Παππά:

«Την Παρασκευή θα βγει η πρόσκληση για τα «Ανοιχτά Πανιά», που εκεί θα είναι ζητούμενο το να γραφτούν νέα έργα, νέες συνθέσεις, νέες χορογραφίες. Κατά καιρούς έρχονται τέτοιες προτάσεις, γι’ αυτό και από μας θα υπάρξει έμπρακτη στήριξη και υπόσχεση υλοποίησης. Η Δημοτική Πινακοθήκη, για παράδειγμα, έχει ήδη πρόγραμμα μέχρι τα μέσα του 2022. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τα υπόλοιπα πολιτιστικά και εμείς θα θέλαμε να κάνουμε ένα σχεδιασμό, ώστε και εμείς να ξέρουμε τι θα γίνει, και οι καλλιτέχνες να έχουν δουλειά και πρόγραμμα.»

Ο Δήμος Χανίων, όπως είπε ο κ. Γιαννακάκης, βρίσκεται κοντά στους καλλιτέχνες της πόλης, πράγμα που φάνηκε και με την πρωτοβουλία που ανέλαβε στις γιορτές, με τις διαδικτυακές εμφανίσεις από το ΚΑΜ:

«Ο κλάδος έχει υποστεί τα πάνδεινα, ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να σχεδιάσει ούτε για τον επόμενο μήνα και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε μικρές κινήσεις, κατά περίπτωση. Η οικονομική στήριξη είναι μεν απαραίτητη, αλλά υπάρχει και η ανάγκη του καλλιτέχνη να εκφραστεί. Γι’ αυτό προσπαθούμε να ικανοποιείται τουλάχιστον αυτή η ανάγκη. Με τη δουλειά που έγινε για τις γιορτές, είμαι ικανοποιημένος. Ξεκινήσαμε να κάνουμε 25 βίντεο και κάναμε 50. Ξεκινήσαμε δειλά-δειλά και έφτασαν να τα δουν πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι. Και αυτό σίγουρα είναι ένα πρώτο βήμα.»

Στο μεταξύ, σειρά εκδόσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων θα μοιράσει τις επόμενες μέρες το Zarpa Radio 89,6 στους ακροατές του μέσα από τις εκπομπές του. Πρόκειται για βιβλία με θέμα την τέχνη, κυρίως την εικαστική και είναι μια ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται, να «επισκεφθούν» μέσα από τα βιβλία, την Δημοτική Πινακοθήκη.

«Η εικόνα στον υπολογιστή δεν μπορεί να περιγράψει το ίδιο καλά έναν πίνακα ζωγραφικής, όσο μπορεί να το κάνει μια ποιοτική εκτύπωση σε χαρτί», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού. «Διεθνώς τα βιβλία τέχνης, φωτογραφίας, εικαστικών, παραμένουν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των συλλεκτών και των φιλότεχνων».

zarpanews.gr

One thought on “Συγγραφή νέων έργων θα ζητήσει από καλλιτέχνες ο Δήμος Χανίων – Έρχονται τα «Ανοιχτά Πανιά»

  1. Όσον αφορά τον τομέα της «Εικαστικής δημιουργίας», είναι αναμενόμενο να υποβάλλουν Αίτηση συμμετοχής και κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «καλλιτέχνες του δρόμου» – γκραφιτάδες των Χανίων. Ειδικά η επιλογή αυτών πρέπει οπωσδήποτε να γίνει υπό την αυστηρή προϋπόθεση να ήταν νόμιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης τους στο γκράφιτι στα Χανιά. Κανείς βάνδαλος δεν πρέπει να επωφεληθεί από το Πρόγραμμα.
    Όποιος από αυτούς υποβάλει Αίτηση συμμετοχής, να καλείται επιπλέον να υπογράψει επίσημη Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα δηλώνει: 1ον) το κωδικό όνομα που χρησιμοποιεί στο γκράφιτι και 2ον) ότι δεν έχει ποτέ σχεδιάσει γκράφιτι χωρίς άδεια επί Δημόσιου, Δημοτικού ή ιδιωτικού κτηρίου στα Χανιά, γκράφιτι το οποίο να απεικόνιζε το κωδικό του όνομα ή την ομάδα γκράφιτι όπου ανήκε ή ανήκει ακόμη.
    Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ οφείλουν να τηρήσουν αυτή την αυτονόητη προϋπόθεση συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Ανοιχτά Πανιά» και να μην προβάλουν ως «καλλιτέχνες» τους βάνδαλους γκραφιτάδες των Χανίων που η δράση τους στρέφεται αποκλειστικά εναντίον της τοπικής μας κοινωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook