Συγγραφέας του «Πώς να σκοτώσετε τον άντρα σας» συνελήφθη για τη δολοφονία του δικού της

συγγραφέας-του-πώς-να-σκοτώσετε-τον-ά-1414544

Η συγγραφέας «ρομαντικών» βιβλίων Nancy Crampton-Brophy, η οποία το 2011 έγραψε βιβλίο, που περιέγραφε λεπτομερώς κίνητρα και τρόπους για τη δολοφονία του συζύγου, συνελήφθη τελικά ως ύποπτη για τη δολοφονία του… δικού της άντρα, του Daniel Brophy.

Ο σεφ βρέθηκε νεκρός στην κουζίνα του Ινστιτούτου Μαγειρικής του Όρεγκον στο Πόρτλαντ, με ένα τραύμα από πυροβολισμό στην πλάτη του και έναν ακόμη στο στήθος.

Την επόμενη του θανάτου του, η Nancy Crampton-Brophy είχε γράψει στο Facebook: «Έχω θλιβερά νέα να σας πω. Ο σύζυγός μου και καλύτερος φίλος μου, ο σεφ Dan Brophy σκοτώθηκε χθες το πρωί. Για όσους από εσάς είστε κοντά μου και νιώθετε ότι άξιζε ένα τηλεφώνημα, έχετε δίκιο, αλλά παλεύω να καταλάβω».

Η Crampton-Brophy συνελήφθη τελικά και δήλωσε αθώα για όλες τις κατηγορίες. Όπως ήταν φυσικό όμως, η υπόθεση έχει αποκτήσει μεγάλη δημοσιότητα, λόγω του βιβλίου.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι σκότωσε τον σύζυγό της για να λάβει την ασφάλεια ζωής, η οποία είναι μεγαλύτερη από 1,5 εκατομμύρια δολάρια. Στο μυθιστορηματικό της «ρομάντσο», αναφέρει το οικονομικό σκέλος ως κίνητρο, γράφοντας «το διαζύγιο είναι ακριβό και… θέλεις πραγματικά να διαχωρίσεις τα υπάρχοντά σου;« αλλά και «αν παντρεύτηκες για τα λεφτά, δεν τα δικαιούσαι όλα;».

Συμπληρώνει δε: «Το μειονέκτημα είναι ότι η αστυνομία δεν είναι ανόητη. Εσένα θα κοιτάξει πρώτη. Άρα πρέπει να είσαι οργανωμένη, αδίστακτη και πολύ έξυπνη. Σύζυγοι έχουν εξαφανιστεί από κρουαζιερόπλοια στο παρελθόν. Γιατί όχι και ο δικός σου;».

Η συγγραφέας κατέθεσε στην αστυνομία ότι βρισκόταν στο σπίτι τους, όταν σκοτώθηκε ο σύζυγός της, αλλά ένα βίντεο που τραβήχτηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος, την έδειχνε να οδηγεί το μίνι-βαν της την ώρα του θανάτου του.

«Αν και ο πρώτος πυροβολισμός πιθανότατα παρέλυσε τον Dan Brophy και τον ακινητοποίησε ξαπλωμένο ανάσκελα, η Nancy Brophy πήγε και τον πυροβόλησε ξανά από κοντινή απόσταση, τρυπώντας επίσης την καρδιά του και διασφαλίζοντας ότι θα πέθαινε», αναφέρεται στη δικογραφία.

gazzetta.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook