Συγχαρητήρια Χρήστο! 6ος στην Ευρώπη ο Φραντζεσκάκης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου

συγχαρητήρια-χρήστο-6ος-στην-ευρώπη-ο-φ-1508523

Ο αρχικός στόχος ήταν να βρεθεί στον τελικό, δηλαδή στους δώδεκα κορυφαίους σφυροβόλους της Ευρώπης. Επόμενος στόχος (μετά την πρόκρισή του στον τελικό) ήταν να καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα!

Τον πέτυχε και αυτόν. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέλαβε την 6η θέση στην Ευρώπη με καλύτερη επίδοση 78.20 μέτρα, την οποία πέτυχε στην τελευταία του βολή!

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη ξεκίνησε με 71,76 μέτρα. Ανέβηκε στα 75,79 με τη δεύτερη προσπάθεια. Βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο στην τρίτη (76,92). Ακολούθησαν τα 74,84, ενώ ήταν άκυρος στην πέμπτη.

Την… καλή όμως την κρατούσε για το φινάλε (μέχρι εκείνη την ώρα βρισκόταν στην όγδοη θέση)! Η καλύτερη φετινή του επίδοση ήταν 78.15 μέτρα. Το 78.20 αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ του Χανιώτη πρωταθλητή και συνάμα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στην ηλικιακή κατηγορία Κ23!

Η νίκη πήγε στον Βότσεκ Νοβίτσικι (Πολωνία) με 82,00, που είναι και η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Μπενσέ Χαλάζ (Ουγγαρία) με 80,92, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ.

Τρίτος με 79,45 μέτρα ήταν ο Χέντερσεν (Νορβηγία), που έκανε την έκπληξη. Εκτός βάθρου έμεινε ο Φάιντεκ, που ήταν τέταρτος με 79,15, ο οποίος μάλιστα στις δύο πρώτες του προσπάθειες ήταν άκυρος.

Ο Φραντζεσκάκης στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν βελτίωσε τρεις φορές το ατομικό του ρεκόρ -και μαζί το Πανελλήνιο Κ23- ενώ έδωσε ήταν παρόντας σε δύο τελικούς, στο Μόναχο και τον περασμένο μήνα στο Όρεγκον, όπου ήταν ένατος.

athlitiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook