Σβουράκης στο Zarpa Radio: Παράταση 15 ημερών για τη συνδρομή στο στάδιο

σβουράκης-στο-zarpa-radio-παράταση-15-ημερών-για-1365571

Παράταση θα δώσει η διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων σε ό,τι αφορά τη συνδρομή που έχει αποφασιστεί για την είσοδο του απλού κόσμου στο Εθνικό στάδιο έναντι των 5 ευρώ κάθε μήνα ή 50 ευρώ το χρόνο. Αυτό τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη το μεσημέρι ο πρόεδρος της διοίκησης του ΕΑΚ, Τάκης Σβουράκης, μιλώντας στην εκπομπή του Μάκη Καρτσωνάκη.

«Δεν είναι τα 5 ευρώ, εμείς δεν βάζουμε το πιστόλι κανενός», είπε ο κ. Σβουράκης, σημειώνοντας πως το υποχρεωτικό είναι η έκδοση για την κάρτα αθλούμενου, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως ίσως να μην επιμείνει η διοίκηση του για το οικονομικό αντίτιμο... «Η ανταπόδοση είναι ο χώρος μας, έχουμε επεκτείνει την καθαριότητά μας, τα βαψίματα, κάθε μέρα υπάρχει συντονισμός», τόνισε ο κ. Σβουράκης, επαναλαμβάνοντας πως, «ακούμε τους πολίτες και την κριτική που μας γίνεται. Στο στάδιο γίνονται έργα. Οι τουαλέτες έχουν βαφτεί. Είναι ολοκάθαρες, έχουν αλλαχθεί 46 ντουζιέρες που ήταν σπασμένες. Για τη μελέτη που λέτε ότι έχει γίνει στις τουαλέτες εγώ δεν την γνωρίζω».

Ο κ. Σβουράκης ρωτήθηκε για τη σχέση του με υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, δίνοντας και ένα… παράδειγμα με το νόμο του Μέρφι: «Είμαι άνθρωπος από τα Χανιά, είμαι Χανιώτης και θέλω οι εγκαταστάσεις μας να είναι αντάξιες των αθλητών μας. Τώρα, εάν έχω μια πολύ καλή σχέση με τον κ. Αυγενάκη, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Και αυτό είναι κάτι που πραγματικά μας συμφέρει, να το πω έτσι. Δηλαδή, πείτε μου, αν ήμουν σε κακή σχέση με τον εκάστοτε κ. Αυγενάκη θα ήταν καλό για την αθλητική οικογένεια των Χανίων; Είναι καλό ο εκάστοτε πρόεδρος του ΕΑΚ να έχει καλές σχέσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού, γιατί σήμερα ο κ. Αυγενάκης μπορεί να είναι σ’ αυτή τη θέση, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με τον υφυπουργό και όχι να είμαστε σε αντιπαράθεση. Ο νόμος του Μέρφι κάνει δύο πράγματα, πρώτον σε κρατά μακριά από εκεί που θες να δώσεις και δεύτερον το κόβεις κατευθείαν και μένουν όλα τα πράγματα στον αέρα. Αρα, δεν μας συμφέρει να το παίζουμε νταήδες! Πρέπει να είμαστε σε συνεργασία όλη η Κρήτη. Και όταν είμαστε σε συνεργασία και αν ήμασταν σε συνεργασία νωρίτερα τώρα θα ‘χαμε περισσότερα! Αυτό θα το δείτε στη συνέχεια άμεσα. Πρέπει να είμαστε όλη η Κρήτη ενωμένη, δυνατή για την αθλητική οικογένεια», ήταν οι επισημάνσεις του.

«ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ»

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τάκης Σβουράκης έδωσε την είδηση ότι το στάδιο θα… κλείσει για τρεις μήνες και ειδικότερα το διάστημα από 15 Ιουλίου έως 15 Οκτωβρίου γιατί αυτό είναι η οδηγία που έχει δοθεί από τον ανάδοχο εργολάβο για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων προβολέων. Μάλιστα, τόνισε ότι ενήμεροι γι’ αυτό είναι οι δύο μεγαλύτεροι σύλλογοι στα Χανιά, ο Κύδων και ο Ελ. Βενιζέλος.

«Στην αρχή μας έλεγαν να το κλείσουμε για 6 μήνες από τώρα», σημείωσε. «Αυτή τη στιγμή είναι 250 λάμπες, δε δουλεύουν ούτε οι μισές, ανάβουν πολύ λίγες, θα μπουν οι μισές, γύρω στις 120. Δεν θα μπουν LED, που είναι πολύ ακριβές, αλλά τελευταίας τεχνολογίας αλογόνου που θα είναι πιο οικονομικές, θ’ αλλαχτούν όλα τα καλώδια. Θέλαμε και επιδιώξαμε να κατέβουν οι πυλώνες, αλλά δεν προβλέπεται. Δεν θα υπάρχει όμως σκουριά στον πυλώνα, θ’ αφαιρεθούν όλες. Θα κατεβούν τα καλώδια και θα είναι πολύ επικίνδυνο, γι’ αυτό πρέπει να κλείσει το στάδιο. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια. Συγχρόνως θα τρέξει και το προθερμαντήριο από την πλευρά της Κοραή όπου έχει παραγγελθεί το ταρτάν από την Ιταλία. Αυτό πρέπει να μπει σε καλές καιρικές συνθήκες, θα είναι μήκους 80μ. και θα έχει τρεις διαδρομές», ήταν η τοποθέτηση από τον κ. Σβουράκη, ο οποίος είπε ακόμα ότι στα σχέδια είναι να αλλάξει και ο χλοοτάπητας του σταδίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Μιλώντας, τέλος, για το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, ο κ. Σβουράκης ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος, χωρίς πάντως να διευκρινίσει πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Ωστόσο μίλησε για το ότι πρέπει να γίνει όπως είπε νομοθετική ρύθμιση που αφορά τον αιγιαλό και το σχέδιο πόλης. «Και θα γίνει… Ο υφυπουργός θέλει να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Γι’ αυτό πρέπει να είναι ο Αυγενάκης», τόνισε ο κ. Σβουράκης, συνεχίζοντας ως εξής: «Η αλήθεια είναι ότι η επιθυμία του και η δική μας και όλου του κόσμου είναι να φτιαχτεί το κολυμβητήριο. Ετσι όπως είναι, είναι μια πολύ κοστοβόρα εγκατάσταση. Για να φτάσουμε στο γεγονός της υλοποίησης υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, οι διαδικασίες αυτές θα τις τρέξει ο ίδιος ο υφυπουργός. Ποιες είναι αυτές οι διαδικασίες; Τελειώνουν οι μελέτες, μας τις παρουσιάζει ο ΟΑΚ. Επειτα τελειώνει και ο αιγιαλός, ξεπερνιέται. Ερχονται τα τεύχη δημοπράτησης, άρα υπάρχει μια διαδικασία, τα χρήματα υπάρχουν, ο διαγωνισμός θα είναι διεθνής κλπ. Μπορεί να υπάρξουν ενστάσεις, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Μπορεί να το τρέξουν και κάποιοι πιο πάνω απ’ τον υφυπουργό, γι’ αυτό ευχόμαστε να είναι υφυπουργός αυτός. Και μετά, Θεού θέλοντος, να ξεκινήσουν τα έργα. Εργα χωρίς να φύγουν οι αθλητές έξω. Οπως τώρα κολυμπούν στην 50άρα, να φτιαχτεί ο κάτω χώρος. Να φτιαχτεί το στέγαστρο της 25άρας και της 12,5άρας. Θα είναι ένας υπερυψωμένος θόλος, ένας πολύ όμορφος χώρος, που θα είναι σαν καφέ, σαν roof garden όπου θα μπορείς να βλέπεις από ψηλά το χώρο. Εννοείται ότι το κολυμβητήριο δεν θα λειτουργεί με πετρέλαιο. Θ’ αλλάξουν τα αποδυτήρια, το στέγαστρο».

One thought on “Σβουράκης στο Zarpa Radio: Παράταση 15 ημερών για τη συνδρομή στο στάδιο

  1. Απλά απαράδεκτος… Ο άνθρωπος είναι «αλλού για αλλού». Είδε φως και μπήκε μάλλον. Θέλει να βάλει εισιτήριο για τα…βαψίματα. Και θα κλείσει το στάδιο 3 μήνες το καλοκαίρι γιατί του το είπε…ο εργολάβος! Τι ζούμε; Για γέλια! Μαζέψτε τον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook