Σβήνει και… ξαναγράφει το πρόγραμμα ο Σταθάκης

Όταν ο Γιώργος Σταθάκης επιφορτίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα με την ευθύνη σύνταξης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, φαινόταν να έχει όλο τον χρόνο μπροστά του, αφού ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι θα μιλούσαμε σύντομα ξανά για εκλογές.

Ωστόσο, ένας μονοκύτταρος οργανισμός που έχει ονομαστεί από τους επιστήμονες «κορονοϊός» είχε… άλλη άποψη: η παγκόσμια καραντίνα έχει προκαλέσει νέο τοπίο και πολύ σύντομα, όπως όλοι προβλέπουν, θα «γεννήσει» έναν νέο κόσμο, που δε θα ισχύουν πολλές από τις «σταθερές» της «προ κορονοϊού» εποχής.

Ως εκ τούτου, όπως ενημερώνει ο neo από το matrix.gr, εκεί που ο Γιώργος Σταθάκης είχε βάλει το προγραμματικό νερό στ’ αυλάκι, πραγματοποιώντας δεκάδες συναντήσεις και συνεννοήσεις με όλα τα τμήματα και τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα πρέπει να… τα κάνει όλα από την αρχή.

O Αλέξης Τσίπρας, όπως φάνηκε από όσα ελέχθησαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, τάσσεται υπέρ της «ριζικής αναμόρφωσης» του προγράμματος του κόμματός του, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Θεωρείται, δε, δεδομένο ότι τα κεφάλαια που αφορούν στην οικονομία, στο κοινωνικό κράτος και, κυρίως, στην ενίσχυση του συστήματος υγείας, επί της ουσίας θα ξαναγραφτούν από την αρχή, μόλις ο κορονοϊός υποχωρήσει και αρχίσει μία καταγραφή των ερειπίων που θα αφήσει πίσω του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ