Survivor, Nomads, Survival: Από τον Άγιο Δομίνικο… στην Κουρούτα και από τους σκορπιούς… στις κότες!

survivor-nomads-survival-από-τον-άγιο-δομίνικο-στην-κουρ-602500

Αδιαμφισβήτητα το Survivor,  αποτέλεσε για πέντε και πλέον μήνες τη συνήθεια που έγινε…λατρεία!

Γνώρισε μεγάλη επιτυχία και κάπως έτσι τα reality επιβίωσης επέστρεψαν στην ελληνική τηλεόραση, έπειτα από πολλά χρόνια.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου,  έκανε πρεμιέρα στο “E”  το Survival Secret, ενώ πριν τρεις εβδομάδες είδαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το Nomads μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1.

Κάπως έτσι λοιπόν, άλλαξε η τράπουλα στην prime time ζώνη της ελληνικής τηλεόρασης.

Το star.gr κάνει ένα crash test  και σας παρουσιάζει τις συγκρίσεις που γίνονται με το Survivor.

Οι ομοιότητες, οι διαφορές… ποιος θα κερδίσει άραγε στα σημεία;

Ο Άγιος Δομίνικος, η Κουρούτα και το Παλαουάν των Φιλιππίνων

Οι περισσότεροι από εμάς αναρωτιόμασταν γιατί τα γυρίσματα του Survivor δεν έγιναν σε κάποια από τις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει η Ελλάδα. Και κάπου εκεί στα μέσα του καλοκαιριού πληροφορηθήκαμε ότι στην Κουρούτα της Ηλείας στήνεται ο…στίβος μάχης για τα αγωνίσματα των παικτών του Survival Secret.

Όπως καταλαβαίνεται το κόστος παραγωγής είναι πιο χαμηλό, από εκείνο του Survivor μιας και τα γυρίσματα πραγματοποιούνταν στον Άγιο Δομίνικο, ενώ οι παίκτες του Nomads έχουν ταξιδέψει έως το Παλαουάν των Φιλιππίνων και σαφέστατα το budjet είναι πιο υψηλό.

Οι παίκτες και τα αγωνίσματα

Σε αυτή την «κατηγορία» δεν έχουμε πολλές διαφορές! Τόσο στο Survivor όσο και στο Survival Secret, οι παίκτες χωρίζονται σε δυο ομάδες τους «Διάσημους» και τους «Μαχητές». Τα αγωνίσματα στο Survival είναι τα ίδια με αυτό στο Survivor, ενώ δεν λείπουν οι τσακωμοί.

Μιας και μιλάμε για τα αγωνίσματα, θα πρέπει να επισημάνουμε πως  οι παίκτες του Survival  φορούν συγκεκριμένες «στολές» και όχι δικά τους ρούχα όπως στο Survivor, τα οποία φορούσαν και στα αγωνίσματα αλλά και στην παραλία και αυτή είναι η πρώτη διαφορά των δύο reality.

Survivor VS Nomads: Ομάδες, αγωνίσματα και έπαθλα!

Στο Survivor , όπως ήδη γνωρίζετε και αναφέραμε παραπάνω οι παίκτες είχαν χωριστεί σε «Διάσημους» και «Μαχητές». Από την άλλη πλευρά, στο Nomads οι 21 παίκτες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Οι εν λόγω βαφτίστηκαν σε Ωκεανός (αθλητές), Φωτιά (showbiz) και Ζούγκλα (πολίτες του κόσμου), «βάφτηκαν» στα χρώματά τους (μπλε, κόκκινο και πράσινο αντίστοιχα).

Και εδώ οι τρεις ομάδες παίζουν για την επιβίωσή τους. Οι νικητές μένουν σε βίλα, οι δεύτεροι επιβιώνουν με εργασία στο ψαροχώρι και οι τρίτοι και  πρέπει να βρουν τρόπο να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους στην παραλία.

Τα αγωνίσματα είναι διαφορετικά από αυτά του Survivor, αφού είναι  αρκετά πιο δύσκολα και συμμετέχουν όλοι οι παίκτες. Στο Survivor δεν συμμετείχαν όλοι οι παίκτες.

Τα έπαθλα είναι επίσης διαφορετικά. Δεν είναι μπάρες δημητριακών (όπως ήταν στην αρχή στο Survivor) αλλά πολύ πιο πλούσια (βίλες, πλούσιο φαγητό κ.α.)

Έπαθλο της πρώτης δοκιμασίας στο Survivor ήταν η στέγη του αυτοσχέδιου καταλύματος που θα στηθεί στην παραλία του νησιού όπου θα διαμένουν οι παίκτες. Η νικήτρια ομάδα έλαβε έτοιμη τη στέγη, ενώ η ομάδα που έχασε κλήθηκε να κατασκευάσει μόνη της το εν λόγω αυτοσχέδιο στέγαστρο. Τελικά, τη δοκιμασία νίκησε η ομάδα των «Μαχητών».

Στο Nomads η μάχη ήταν για το πολυτελές ξενοδοχείο και τις πισίνες.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε μια πολύ σημαντική διαφορά! Ποια είναι αυτή; Η μία ομάδα ζει μέσα σε ψαροχώρι, μαζί με τους ντόπιους και οι παίκτες έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους της περιοχής.

Μιας και αναφερθήκαμε στην… «επικοινωνία» υπάρχει και εδώ διαφορά ανάμεσα στο Survivor και το Survival Secret. Όσο οι παίκτες βρίσκονταν στον Άγιο Δομίνικο δεν έρχονταν σε επαφή με άλλους ανθρώπους εκτός παιχνιδιού, αφού οι κανόνες ήταν αυστηροί και έτσι δεν γνώριζαν τι συνέβαινε… έξω!

Από την άλλη πλευρά, στο Survival Secret τα μέτρα ασφαλείας είναι πιο χαλαρά. Όποιος θέλει μπαίνει φωτογραφίζει τους παίκτες στην παραλία τους, κάνουν μπάνιο δίπλα τους, να περνά κάποιος κάτοικος με το αγροτικό του και να τον έχει καταγράψει η κάμερα, ενώ ο  παίκτης μπορεί να έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε εκτός παιχνιδιού.

Ο τηλεοπτικός χρόνος ανάμεσα σε Survivor και Nomads

Σε ό,τι αφορά το χρόνο υπάρχει σημαντική διαφορά. Το Survivor διαρκούσε τρεις ολόκληρες ώρες, ενώ το Nomads διαρκεί δύο ώρες.

Τα πλάνα και οι εξωτικές εικόνες

Κλείνοντας δεν θα μπορούσε να μην γίνει μια μικρή έστω αναφορά στα πλάνα που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μέσα από το Survivor.

Tα έντονα χρώματα, η παραλία με τα σμαραγδένια νερά και φυσικά οι καρύδες που έγιναν… μόδα και όλοι έτρεχαν να τις προμηθευτούν για να μπουν σε ένα διαφορετικό mood!

Σε ό,τι αφορά το Nomads, λείπουν τα έντονα χρώματα, αλλά οι εικόνες μας θυμίζουν κάτι από National Geographic.

Βέβαια, η  μουσική επιμέλεια στο Survivor είχε καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις!

Πηγή: star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook