Survivor: Έρχεται το βαρύ πυροβολικό… εναντίον «Φάρμας» και «Master Chef»

survivor-έρχεται-το-βαρύ-πυροβολικό-εναντί-1322385

Τέσσερα μεγάλα project θα αναμετρηθούν στο prime time, κι εκεί εντοπίζεται το ενδιαφέρον για το επαναλανσάρισμα των καναλιών: Η «Φάρμα» στον ΑΝΤ1, το «Survivor» στον ΣΚΑΪ και το «Master Chef» στο Star. Στην τριάδα – φωτιά των ριάλιτι έρχονται να προστεθούν και τα τάλεντ σόου «X Factor» και «Ελλάδα έχεις ταλέντο» ενώ στο παιχνίδι του ανταγωνισμού μπαίνουν και πέντε δυνατές σειρές ενισχύοντας την κυρίαρχη τάση της μυθοπλασίας.

Παρόλο που έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις προκειμένου να αναλυθεί και να επιβεβαιωθεί το γεγονός πως η μυθοπλασία είναι η κυρίαρχη τάση αυτής της σεζόν, τελικά τα κανάλια επιμένουν να επενδύουν σε ριάλιτι και σε πιο ανταγωνιστικά σόου σε επίπεδο ταλέντου με αποτέλεσμα να μην αλλάζει σημαντικά ο άξονας φιλοσοφίας που διέπει τον φετινό προγραμματισμό.

Τιτανομαχία για τα ριάλιτι

Στον χορό πρώτη μπαίνει η «Φάρμα» του ΑΝΤ1, η οποία φέτος εμφανίζεται ανανεωμένη και πιο εύστοχη, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων. Πολλοί μάλλον λάτρεψαν την βουκολική τηλεοπτική εκδοχή του εαυτού τους που δείχνει να είναι πιο απλή από μία μετακόμιση στον Αγιο Δομίνικο όπου και γούρνες θα χρειαστεί να πηδάς και νηστικός θα μένεις. Οπότε πετάγεσαι μέχρι την περιφέρεια Αττικής και διεκδικείς και το χρήμα και την εφήμερη δόξα.

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει, η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου και οι περιπέτειες που θα παρακολουθήσει το τηλεοπτικό κοινό θα λάβουν χώρα μεταξύ πολλών παικτών οι οποίοι είναι οι εξής: Αναστασία Γκεργκελεζίου, Αγγελική Ηλιάδη, Κρίστυ Λυκοπούλου, Μαίρη Μηλιαρέση, Σάσα Μπάστα, Μαρία Παπαγεωργίου, Χριστιάνα Σμαραγδή, Αθανασία Τσουμελέκα, Νίκη Χαντσαρίδου, Γρηγόρης Αναστασιάδης, Σταμάτης Γαρδέλης, Νεόφυτος Ηλία, Βασίλης Λέτζος, Μάνος Πανταζής, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου (Κουτσαβάκης), Δήμος Περπερίδης, Αστρινός Χαραλαμπάκης (Μπαλάσκας), Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ειδικό ρόλο θα έχει ο περσινός ένοικος του αγροκτήματος, Μιχάλης Ιατρόπουλος, οπότε έδεσε το τηλεοπτικό γλυκό.

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται αυτές τις μέρες η χρυσή τριάδα του «Master Chef», η οποία πραγματοποιεί κάστινγκ φερέλπιδων μαγείρων που και αυτοί με την σειρά τους διεκδικούν χρήμα και δόξα. Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Πάνος Ιωαννίδης και Σωτήρης Κοντιζάς σηκώνουν μανίκια, έχοντας απορρίψει πριν από μερικούς μήνες μία πολύ δυνατή πρόταση του Ατζούν Ιλιτζαλί με πολλά μηδενικά προκειμένου να πάρουν μεταγραφή. Πιστοί στο format του Star, που τους καθιέρωσε τηλεοπτικά, έχουν μπει για τα καλά σε γρήγορους ρυθμούς γυρισμάτων και τον Ιανουάριο, το ομολογουμένως πιο επιτυχημένο μαγειρικό ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης, επιστρέφει και θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, πιο ανταγωνιστικό και πιο απρόβλεπτο.

Φυσικά ο Τιτάνας των ριάλιτι είναι το «Survivor». Εκεί συρρέουν κατά χιλιάδες οι υποψήφιοι, κοντά στις 20 χιλιάδες οι αιτήσεις μέχρι στιγμής, εκεί είναι το ενδιαφέρον και φυσικά εκεί ποντάρει και ο ΣΚΑΪ. Μετά από ένα δύσκολο α’ μισό, όπου το prime time του σταθμού δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ο σταθμός του Φαλήρου ανεβάζει στροφές και υπόσχεται σε συνεργασία με τον Ατζούν Ιλιτζαλί και την ομάδα του μία βερσιόν που δεν έχουμε ξαναδεί. Τα κάστινγκ είναι πολύωρα, τα ονόματα των υποψηφίων για την ομάδα των Διασήμων εντυπωσιακά και στις 27 Δεκεμβρίου στις 21.00 θα γίνει η μεγάλη πρεμιέρα. Ενδεικτικό του πόσο σημαντικό θεωρείται να είναι άψογη η φετινή σύνθεση είναι το γεγονός πως ο ίδιος ο Τούρκος παραγωγός θα δει όλους τους παίκτες και θα δώσει εκείνος το πράσινο φως για όποιον επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να προσγειωθεί στις ακτές της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Εδώ τα καλά ταλέντα

Κάθε χρόνο σε αυτή τη μικρή χώρα, η τηλεόραση αναζητά ταλέντα στον χώρο του θεάματος θαρρείς και υπάρχει μία δεξαμενή ανεξάντλητη. Αν και όλα δείχνουν πως ελάχιστοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να κάνουν κάτι, τα σόου ανάδειξης ταλέντων αυγατίζουν καθώς στην τελική αποτίμηση πρωταγωνιστές είναι οι κριτές και οι παρουσιαστές και όχι οι συμμετέχοντες. Γι αυτό και ο ΑΝΤ1 θεώρησε πως αυτό που δεν βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια στον ΣΚΑΪ θα το βρει εκείνος και ήδη ξεκίνησε γυρίσματα για το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» με κριτές τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Τάκη Ζαχαράτο, Ελενα Χριστοπούλου και Κρυσταλλία.

Φυσικά, τηλεοπτικό εξάμηνο από το οποίο δεν θα αποφοιτήσουν φερέλπιδες αοιδοί δεν υπάρχει γι αυτό και στο Mega θα δούμε το «X FACTOR». Μέχρις στιγμής δεν έχουν κλείσει τα ονόματα που θα το στελεχώσουν αλλά έρχονται σύντομα… Το γνωστό μουσικό τάλεντ σόου έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2022.

Τα παιδία τηλε – παίζει

Τρία μεγάλα τηλεπαιχνίδια με κορυφαίο το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» επιστρέφουν. Το γνωστό τηλεπαιχνίδι θα παρουσιάσει εκτός απροόπτου ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει γυρίσματα. Το «The Chase» έρχεται στην απογευματινή ζώνη του Mega με παρουσιάστρια την Μαρία Μπεκατώρου ενώ κυκλοφορούν φήμες που θέλουν το αλήστου μνήμης παιχνίδι «Black out» να βρ΄σικει μία θέση στο πρόγραμμα του Alpha.

Φουλ στην μυθοπλασία

Με δυο σειρές πορεύεται το Mega στο β’ μισό και συγκεκριμένα δύο δραματικές σειρές. Η πρώτη είναι η «Σκοτεινή θάλασσα» με τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου Γρηγόρη Καραντινάκη και ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών. Το σενάριο υπογράφουν ο Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο Σπύρος Κρίμπαλης και ο Κωστής Σαμαράς. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Θέμις Μπαζάκα, Ταμίλα Κουλίεβα, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιάννης Νταλιάνης, Γιάννης Τσορτέκης, Μιχάλης Συριόπουλος, Άννα Καλαϊτζίδου, Άρης Λεμπεσόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα αμέσως μετά τις γιορτές και θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Την άνοιξη αναμένεται η πρεμιέρα της νέας σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η οποία συνεχίζει τα γυρίσματά της με τις Χαρούλα Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνη Μουρατίδη και Κλέλια Ανδριολάτου.

Εντατικά γυρίσματα όμως και για μία νέα σειρά στον ΣΚΑΪ με την υπογραφή της Ολγας Μαλέα και πρωταγωνίστρια την Μαρία Ναυπλιώτου. Πρόκειται για το «Red Room» το οποίο θα ενταχθεί στην διακεκαυμένη ζώνη του prime time.

Αυτά είναι τα σίγουρα. Γιατί κάθε σεζόν ανακοινώνονται και μερικά project τα οποία ίσως καλύψουν κενά, ίσως δεν βγουν ποτέ, ίσως τα δούμε πολύ συντομότερα απ’ όσο φανταζόμαστε.

Ειδικά ο ΑΝΤ1 έχει ανακοινώσει πως μέσα στο 2022 θα ξεκινήσουν το «I’m a Celebrity… Get Me Out of Here», το «Shark Tank», το «Married at First Sight» και το «Ninja Warrior Greece». Εντωμεταξύ έχει ανακοινωθεί και επίσημα το «Μαματσίτα» με τον Μάρκο Σεφερλή. Που θα χωρέσουν όλα αυτά τα προγράμματα; Υπομονή να έχουμε να κάνουμε ζάπινγκ…

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook