Super League: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ημερομηνίες, είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση»

super-league-δεν-μπορούμε-να-μιλήσουμε-για-ημερ-976163

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γνωρίζει αργότερα αυτό το μήνα την έκταση κάποιων από τις ζημιές που προκάλεσε η επιδημία του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Super League Μηνάς Λυσάνδρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

Οι σύλλογοι της Super League δημιούργησαν αυτή την εβδομάδα μια ομάδα εργασίας για να καταγράψει τον αντίκτυπο αλλά και το σχέδιο για το μέλλον. Η Super League έχει αναστείλει το πρωτάθλημα μέχρι τουλάχιστον τις 24 Απριλίου.

Ο Λυσάνδρου δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα σαφές πότε θα επαναληφθεί το παιχνίδι αυτή τη σεζόν, αλλά τόνισε ότι η Super League πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση μιας όσο το δυνατόν ομαλότερης μετάβασης στην επόμενη σεζόν.

«Στόχος είναι να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας πριν από τις 24 Απριλίου» δήλωσε στο Reuters. «Δεν πρόκειται για άσκηση χωρίς πίεση χρόνου. Πρέπει να καταγράψουμε τη ζημία και να γνωρίζουμε τις συνέπειες. Η κατάσταση δεν διαφέρει από άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται μετά τις πρώτες τρεις εβδομάδες της αναστολής. Εμείς ως Super League καταλαβαίνουμε την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ημερομηνίες γιατί έχουμε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση», πρόσθεσε.

«Έχουμε τα μάτια μας σε δύο επίπεδα: ένα είναι στην Ευρώπη και οι προσπάθειες εκεί, αυτό είναι το αθλητικό επίπεδο και στη συνέχεια σε εθνικό επίπεδο με τα κυβερνητικά μέτρα. Αν μείνουμε ενωμένοι και παίρνουμε αποφάσεις στο πνεύμα του αθλητισμού και του εμπορικού του χαρακτήρα, ο περιορισμός της ζημίας μπορεί να είναι εφικτός», δήλωσε ο Λυσάνδρου.

«Δεν αρκεί να διαχειριστούμε μόνο την κρίση τώρα για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει να εργαστούμε έτσι ώστε να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση. Οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόνο όταν υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα των ομάδων εργασίας στην Ευρώπη σε συνδυασμό με δεδομένα στην Ελλάδα. Μπορεί να υπάρχει μια περίπτωση που μια χώρα μπορεί να ξαναρχίσει και μια άλλη χώρα να μην μπορεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook