Super deal στο λιανεμπόριο | «Τα βρήκαν» Σκλαβενίτης – Μαρινόπουλος

super-deal-στο-λιανεμπόριο-τα-βρήκαν-σκλαβε-331626

Αλλάζει το τοπίο στο λιανεμπόριο

Την οριστική αλλαγή στο τοπίο του λιανεμπορίου σηματοδοτεί η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή ανάμεσα στους ομίλους σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος και Σκλαβενίτης.

Η συμφωνία προβλέπει την δημιουργία μιας κοινής εταιρείας για την ανάπτυξη καταστημάτων hypermarkets στην Ελλάδα ανάμεσα στους δυο ομίλους με την συμμετοχή και των δυο κατά 50% , στην οποία η μεν Μαρινόπουλος θα εισφέρει τα 33 σουπερμάρκετ που έχει στην Ελλάδα και η Σκλαβενίτης θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της.

Μάλιστα όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Όμιλος Μαρινόπουλου η αυτή συμφωνία αναμένεται «να ενισχύσει τις χρηματοροές της Μαρινόπουλος κάτι που όπως επισημαίνει αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου που έχει καταρτιστεί για την επιστροφή της εταιρίας στην ανάπτυξη».carrefour

Ειδικότερα μετά την ολοκλήρωσή της σύστασης της , η νέα εταιρία θα διαχειρίζεται καταρχήν τη λειτουργία των 33 hypermarkets, συνολικής έκτασης 160.000 τ.μ., που διαθέτει σήμερα η Μαρινόπουλος σε μεγάλα αστικά κέντρα, και θα προχωρήσει μελλοντικά σε περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου. Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε €325 εκατ. περίπου.

Η συμμετοχή των δύο Ομίλων στο μετοχικό κεφάλαιο και το Δ.Σ. της νέας εταιρίας θα ισοβαρής όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των δυο ομίλων ενώ ο Όμιλος Μαρινόπουλου θα επιλέγει τον εκάστοτε μη εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. και ο Όμιλος Σκλαβενίτης τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Εκτιμάται από τις διοικήσεις των δυο εταιρειών ότι η ολοκλήρωση συμφωνίας θα επιτευχθεί σε βάθος 2 μηνών και τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Πάντως σύμφωνα με τον Όμιλο Μαρινόπουλου πέραν της συμφωνίας αυτής και σε συνέχεια της τροποποίησης της μετοχικής σύνθεσης της Μαρινόπουλος, η οποία έχει περάσει στον έλεγχο της οικογένειας Λεωνίδα Μαρινόπουλου, μέρος του στρατηγικού σχεδίου είναι η μετάβαση σε ένα νέο διοικητικό σχήμα που θα υλοποιήσει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας. Παράλληλα η διοίκηση της Μαρινόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γ. Βογιατζάκη, ο οποίος μετά πολυετή συνεργασία με την επιχείρηση, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί.sklavenitis

Πηγή: tanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook