«Στροφή» στα… μαγειρεία – Η νέα τάση στο φαγητό των Ελλήνων λόγω ακρίβειας

στροφή-στα-μαγειρεία-η-νέα-τάση-σ-1475515

Στο έτοιμο φαγητό από μαγειρεία και εστιατόρια στρέφονται πολλοί καταναλωτές, αφήνοντας την κατσαρόλα του σπιτιού τους στο… ντουλάπι, λόγω της ακρίβειας σχεδόν σε όλα τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του Open, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα και το υψηλότατο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στην παραγγελία έτοιμου φαγητού.

Για το φαινόμενο αυτό μίλησε στο κανάλι η ιδιοκτήτρια εστιατορίου, Μαρία Πιστέντη. Όπως είπε, έτοιμο φαγητό παραγγέλνουν κυρίως νεαρά ζευγάρια και ηλικιωμένοι.

Ενδεικτικά ανέφερε ένα σχετικό παράδειγμα:

Μια μερίδα γεμιστά κοστίζει 5,50 ευρώ, για να φτιαχτεί όμως το κόστος είναι περίπου 6 ευρώ (τα υλικά, το ρεύμα και ο κόπος), αλλά το ίδιο ισχύει και για μια μερίδα μπάμιες που το κόστος της είναι 5,50 ευρώ.

«Εμείς μαγειρεύουμε ποσότητες μεγάλες και χρησιμοποιούμε ελληνικά υλικά, οπότε ο κόσμος μπορεί να πάρει το φαγητό σε μια προσιτή τιμή. Συνεπώς μπορεί να το πληρώσει ένας ηλικιωμένος που ζει μόνος του, ένα ζευγάρι νεαρών» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αυξήσεις σε πολλά προϊόντα των σούπερ μάρκετ, όπως στο κρέας, τα όσπρια, τα έλαια, τα είδη παιδικής φροντίδας, τη ζάχαρη, τα βρεφικά γάλατα, τα εισαγόμενα τυριά και στα αρωματικά χώρου κλπ, ενώ αυξήσεις καταγράφονται και στο αλουμίνιο, το σίδερο, πάνω από 30%, αλλά και στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές που φτάνουν έως και το 40%.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook