Στους τρεις μήνες η τρίτη δόση για τους άνω των 18 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την τρίτη δόση στους τρεις μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στη γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που επανεξέτασε τις συστάσεις μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον και τον εντοπισμό κρούσματος στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε, η αναμνηστική δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις για όλους όσοι είναι 18 ετών και άνω. Στους τρεις μήνες μετά τη διάγνωση θα χορηγείται η τρίτη δόση και σε περίπτωση νόσησης, ενώ παραμένει το διάστημα για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει σταδιακά από σήμερα το βράδυ έως αύριο για όλους τους δικαιούχους, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού ήδη από την Κυριακή. Ο σχεδιασμός είναι να κάνουν την αναμνηστική δόση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους μέχρι τα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι η απόφαση της επιτροπής στηρίχθηκε σε εγχώρια και διεθνή επιστημονικά δεδομένα, ενώ παρέπεμψε και σε άλλες χώρες, όπως η Αγγλία, που έχουν μειώσει το χρονικό διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης.

Προτεραιότητα η πρώτη δόση

Η πλατφόρμα για τους δικαιούχους θα ανοίξει σήμερα το βράδυ έως αύριο το πρωί, ώστε όλοι οι δικαιούχοι μέχρι αύριο να μπορούν να μπουν. Οι δικαιούχοι αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια.

Για τα ραντεβού, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η πρώτη δόση θα έχει πάντα προτεραιότητα έναντι της αναμνηστικής δόσης, για να μην υπάρχει καθυστέρηση πέραν των 3-4 ημερών. Γι’ αυτό θα υπάρχει κράτηση ραντεβού κι όταν πλησιάζουν, ανοίγουν για όλους. Στόχος όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί έως τέλος Αυγούστου να βρουν ραντεβού έως το τέλος Ιανουαρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου – Δείτε live
Επόμενο άρθροTα 5 λάθη που κάνουμε στην ενυδάτωση προσώπου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτά διαβάζουν οι ανεμβολίαστοι και τα κέντρα που τους εκμεταλλεύονται και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι σας χώρα και όχι μόνο. Πρώτα έλεγαν ότι ισχύει 6μηνη προστασία από τις δύο πρώτες δόσσεις εμβολίου. Μετά πήγαμε στο 5-5,5 μήνες. Τώρα στο 3μηνο. Εκεί λοιππόν που υπολογίζαμε για 2 εκατομμύρια ανεμβολίαστους για το τοίχος ανοσίας, τώρα ποιος ξέρει πόσα εκατομμύρια θεωρούνται ουσιαστικά ανεμβολίαστοι, αφού έχει περάσει η περίοδος προστασίας των 2 πρώτων δόσεων. Για παράδειγμα, εγώ έκανα τη 2η δόση 15/7, οπότε σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση, ήμουν προστατευμένος (όχι να μην νοσήσω, αλλά να την περάσω ελαφριά) μέχρι το Γενάρη του 2022. Με τη 2η ενημέρωση έπρεπε στα μέσα του Δεκέμβρη φέτος να κάνω την αναμνηστική (τι μαλακία ονομασία της έδωσαν, φωτογραφία ή πλακέτα είναι;). Τώρα, σύμφωνα με την 3η ενημέρωση δεν έχω καμία προστασία εδώ και 1,5-2 μήνες. Άρα συμπεριλαμβάνομαι και εγώ στους ανεμβολίαστους. Άρα, άπιαστο όνειρο το τοίχος ανοσίας που έλεγαν, αφού ακόμα και να μην υπήρχαν αντεμβολιαστές, μέχρι μα εμβολιαστεί το 80% περίπου του πληθυσμού, θα χρειάζονταν πάνω από τρεις μήνες.Και αυτά ισχύουν χωρίς να λογαριάσουμε την υποτιθέμενη πρόδοτης επιστήμης και την βελτίωση των εμβολίων. Τα λέω καλά ή κάνω λάθος; Άντε και σε λίγο θα έχουμε εβδομαδιαίο εμβόλιο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ