Στους τραπεζικούς λογαριασμούς μπαίνει το κοινωνικό μέρισμα

στους-τραπεζικούς-λογαριασμούς-μπαί-782871

Ξεκίνησαν οι πληρωμές και μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τα αναδρομικά για τα ειδικά μισθολόγια. Μάλιστα σήμερα το απόγευμα ξεκινά η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.

Οι ένστολοι που βρέθηκαν χθες το απόγευμα μπροστά σε κάποιο ATM διαπίστωσαν ότι ο τραπεζικός λογαριασμός τους έχει φουσκώσει. Μετά τις 5 το απόγευμα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των ένστολων τα εφάπαξ ποσά των αναδρομικών που προέκυψαν μετά τις κρατήσεις ενώ εν αναμονή της πληρωμής των αναδρομικών ποσών βρίσκονται οι γιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί, οι δικαστικοί λειτουργοί, οι διπλωμάτες και τα μέλη των κρατικών Ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνή. Οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων που δικαιούνται αναδρομικά για τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις τους θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου αφού τότε προγραμματίζεται η κατάθεση των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα ποσά που καταβλήθηκαν στους ένστολους ποικίλουν ανάλογα τον βαθμό, τα χρόνια υπηρεσίας και την οικογενειακή κατάσταση. Για παράδειγμα, ένας ανώτατος αξιωματικός, στο βαθμό του ταξίαρχου, λαμβάνει από 8.600 έως 9.500 ευρώ (καθαρό ποσό). Όπως ανέφεραν πληροφορίες, άλλο είναι το ποσό για τον ταξίαρχο με τρία παιδιά και άλλο για τον έγγαμο χωρίς παιδιά.

Ο πρώτος έχει σαφώς περισσότερες κρατήσεις, συνεπώς έλαβε μικρότερο ποσό. Στην ίδια λογική και τα χορηγούμενα αναδρομικά στους άλλους βαθμούς. Αντισυνταγματάρχης για παράδειγμα λαμβάνει το ποσό των 5.700 ευρώ, αλλά υπάρχουν και ομοιόβαθμοι του οι οποίοι πήραν έως και 6.200 ευρώ. Έγγαμοι ανθυπασπιστές με παιδιά, αλλά με διαφορετικά χρόνια υπηρεσίας, ορισμένοι πήραν περί τα 2.700 ευρώ και κάποιοι άλλοι 2.400 ευρώ.

Τα ποσά που θα μπουν τελικά στην τσέπη τους είναι κουρεμένα, καθώς οι συνολικές κρατήσεις αγγίζουν το 35% του συνολικού εφάπαξ ποσού, αφού εκτός από τον φόρο εισοδήματος 20%, επιβάλλονται περαιτέρω κρατήσεις εξαιτίας της Νοσοκομειακής περίθαλψης, της εισφοράς αλληλεγγύης και άλλων ειδικών εισφορών και κρατήσεων.

Το κοινωνικό μέρισμα

Από σήμερα το απόγευμα ξεκλειδώνει ο κουμπαράς του κοινωνικού μερίσματος των 710 εκατ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά το απόγευμα τα χρήματα θα βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά που είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν μέρισμα συνολικού ύψους άνω των 630 εκατ. ευρώ ή 480 ευρώ κατά μέσο όρο το κάθε νοικοκυριό. Οσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση και την υποβάλουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου που λήγει η προθεσμία θα λάβουν την έκτακτη οικονομική βοήθεια στις 28 Δεκεμβρίου.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook