Στους δρόμους ξανά μαθητές και εκπαιδευτικοί – Περισσότερα από 100 τα κενά στα σχολεία των Χανίων

στους-δρόμους-ξανά-μαθητές-και-εκπαιδ-1112103

Στους δρόμους βρέθηκαν και σήμερα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα Χανιά διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, αλλά και για τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξαν τα σχολεία στην περίοδο της πανδημίας.

Σε ότι αφορά τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία των Χανίων, όπως είπε ο πρόεδρος των Εκπαιδευτικών την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κ. Αντώνης Τσαλαπάκης, τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν ακόμα και σήμερα ξεπερνούν τα 100.

Τόνισε επίσης ότι το Υπουργείο δεν προχωρά στην μείωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία μαθητών , εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Κυριακάκης είπε ότι η  ΕΛΜΕ στηρίζει τα αιτήματα των μαθητών, που αποδεικνύουν πως μοναδικός υποκινητής όλως των εμποδίων και προβλημάτων στο σχολείο είναι η κυβέρνηση.

Τέλος η Οργανωτική Γραμματέας του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, εκλεγμένη με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών κα Μαρία Γαυγιωτάκη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές γιατί τα αιτήματα τους είναι δίκαια.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook