Στους δρόμους οι μουσικοί της Κρήτης – Νέα απεργία την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

στους-δρόμους-οι-μουσικοί-της-κρήτης-1623978

Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες της Κρήτης, με νέα απεργία που εξήγγειλαν για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση του Παραρτήματος Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

«Το Παράρτημα Κρήτης του ΠΜΣ χαιρετίζει την πρωτόγνωρη συμμετοχή των καλλιτεχνών σε όλη τη χώρα στη 48ωρη Απεργία 1 & 2 Φλεβάρη! Σίγουρα μέσα στους χώρους εργασίας από σήμερα το μπόι μας θα είναι πιο μεγάλο.

Δώσαμε ελπιδοφόρο μήνυμα, συνεχίζουμε με νέα Απεργία

την Τετάρτη 8 Φλεβάρη. Είναι μια απεργία ακόμα πιο αναγκαία!

Η κινητοποιήσεις πανελλαδικά των μουσικών και όλων των Καλλιτεχνών έχουν ταράξει τα «ήρεμα νερά» που η Κυβέρνηση παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει, με την κλασσική τακτική της του εφησυχασμού ( την ξέρουμε καλά από τα χρόνια της καραντίνας). Κάτω από την πίεση που ασκήσαμε πανελλαδικά η Κυβέρνηση μας εξαιρεί από το Προεδρικό Διάταγμα με την πρόσφατη τροπολογία 1565/23 σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εφαρμόζοντας όμως στον κλάδο μας το Νόμο του 2015, ν. Βρούτση –Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται στις ΣΣΕ και ορίζει αμοιβές καλλιτεχνών με βάση ότι θέλει η κάθε κυβέρνηση και υπουργός, αφαιρώντας το δικαίωμα διαπραγμάτευσης στο βασικό μισθό. Μάλιστα η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ τώρα το επεκτείνει αυτό και στους δήμους , ΟΤΑ, Δημοτικά ωδεία, που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επιβεβαιώνεται ότι μέσα από το Π.Δ. 85/22 και με την ανακοινωμένη την υποβάθμιση των Πτυχίων μας στο επίπεδο 5 (ΙΕΚ) οι επιδιώξεις είναι τόσο η υποβάθμιση των σπουδών, όσο και επίθεση στα μισθολογικά-εργασιακά δικαιώματα μας.

Έχουν σοβαρές ευθύνες τόσο η σημερινή Κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες για αυτή την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματα μας.

Δε θα δεχτούμε καμία μείωση των ήδη μειωμένων από την ακρίβεια μισθών. Θυμίζουμε πως όσες συμβάσεις υπογραφίσαν τα τελευταία χρόνια, αυτό έγινε μέσα από μεγάλους αγώνες.

???? ?? ??????? ??? ?? ???????

Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλος. Είναι όμως σημαντικό να μπορούμε με τη δική μας δράση να διαμορφώνουμε τους όρους τη Εκπαίδευσης μας, της εργασίας μας και της αμοιβής μας. Συνεχίζουμε δυναμικά πλάι σε όλο τον Καλλιτεχνικό Κλάδο της χώρας.

Απεργώντας διεκδικούμε:

1. Απόσυρση τώρα της απαράδεκτης τροπολογίας 1565/23.

Καμία σκέψη για υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών στο

επίπεδο της μεταλυκειακής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

2. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους χώρους : Εστίαση, Ξενοδοχεία Ωδεία, συναυλίες

3. Συγκρότηση Δημόσιων και Δωρεάν αποκλειστικά Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών στα Πανεπιστήμια, που να καλύπτουν τα αντικείμενα των Μουσικών, των Ηθοποιών, των Χορευτών, των Σκηνοθετών.

4. Αντιστοίχιση παλαιότερων Τίτλων σπουδών με ευθύνη των Πανεπιστημίων και του ΥΠΑΙΘ

5. Αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών όπως και των Καλλιτεχνικών μαθημάτων στο σχολείο. Ανάπτυξη συστήματος Δημόσιας και Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης από τα σχολικά χρόνια ως και το Πανεπιστήμιο.

6. Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα που βάζουν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου»

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook